Kovászos uborkát hogyan kell csinálni?
Mi öt literes befőttes üvegbe szoktuk.
Az uborkák végeit levágjuk, majd a bevágjuk az egyik oldalról félbe, de úgy hogy ne essen ketté. Majd a másik oldalról is vele merőlegesen bevágjuk.
Az üveg aljára kaprot teszünk. Rá egy szelet kenyeret. Beletesszük az ubikat az üvegbe. Egy nagy evőkanál sót szórunk az uborkákra. A tetejükre újra kaprot és egy szelet kenyeret teszünk. Majd felengedjük meleg vízzel az üveget. A kaporból nyugodtan lehet a szárát is fölhasználni. De ha városi vagy ugyanolyan jó a tasakos kapor is mint a friss.
A LÉNYEG : OLYAN HELYRE KELL KITENNI AZ ÜVEGET AHOL EGÉSZ NAP A LEGTÖBB NAPSÜTÉS ÉRI! Ezt a folyamatot a Nap sütés és a kenyérben lévő kovász végzi. Tehát az árnyékban készült ubi nem olyan finom. Az üveg tettejére érdemes egy kistányért vagy más fedőt tenni hogy ne menjen bele semmilyen élőlény, és ne párologjon el a folyadék.
3-5 nap múlva kész az uborka. Akkor hűtőbe teheted . A levéből le kell szűrni a kenyérdarabokat és ráönteni az uborkákra. A hűtúben így sokáig eláll.
Nagyon nagy napsütésben néha 2 nap alatt is elkészülhet a kovászos uborka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!