Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborkát hogyan kell...

Kovászos uborkát hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Olyan tradicionálisat:)

2014. júl. 5. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi öt literes befőttes üvegbe szoktuk.

Az uborkák végeit levágjuk, majd a bevágjuk az egyik oldalról félbe, de úgy hogy ne essen ketté. Majd a másik oldalról is vele merőlegesen bevágjuk.

Az üveg aljára kaprot teszünk. Rá egy szelet kenyeret. Beletesszük az ubikat az üvegbe. Egy nagy evőkanál sót szórunk az uborkákra. A tetejükre újra kaprot és egy szelet kenyeret teszünk. Majd felengedjük meleg vízzel az üveget. A kaporból nyugodtan lehet a szárát is fölhasználni. De ha városi vagy ugyanolyan jó a tasakos kapor is mint a friss.

A LÉNYEG : OLYAN HELYRE KELL KITENNI AZ ÜVEGET AHOL EGÉSZ NAP A LEGTÖBB NAPSÜTÉS ÉRI! Ezt a folyamatot a Nap sütés és a kenyérben lévő kovász végzi. Tehát az árnyékban készült ubi nem olyan finom. Az üveg tettejére érdemes egy kistányért vagy más fedőt tenni hogy ne menjen bele semmilyen élőlény, és ne párologjon el a folyadék.

3-5 nap múlva kész az uborka. Akkor hűtőbe teheted . A levéből le kell szűrni a kenyérdarabokat és ráönteni az uborkákra. A hűtúben így sokáig eláll.

Nagyon nagy napsütésben néha 2 nap alatt is elkészülhet a kovászos uborka.

2014. júl. 5. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Kigyouborkabol is lehet, vagy csak a kovaszolnivalobol?
2014. júl. 5. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!!!!!!!!!
2014. júl. 5. 09:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én anyukám mindig felforralta a vizet, amibe nem is egy, hanem 3 kanál sót tett. Mikor megkóstoltam, rémesen sós volt. Azt mondta, így nem lágyul el az uborka, hanem roppanós marad. A forró vizet lehűtötte, s langyosan öntötte az ubira. Kapor és torma volt az ízesítése.
2014. júl. 5. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kígyóuborkáról még nem hallottam, hogy lehetne kovászolni.
2014. júl. 5. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Kár :S
2014. júl. 5. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem csak uborkát szoktam így, hanem karfiolt, répát, bébi cukkinit. Nagyon finomak. :)
2014. júl. 6. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!