Kovászos uborka praktikák?
Az első válaszolónak igaza van.
Ha csak a sós lével felöntöm, akkor is elindul a tejsavas erjedés. Nem kell hozzá sem kenyér,sem krumpli,sőt még a napra sem kell kitenni, csak egyenletes hőmérsékletet kell biztosítani neki.
Jó lesz bele a korpás zsömle is. Valójában a kenyérrel egy irányított erjesztést hajtunk végre, hasonlóan a gyümölcsök cefrézéséhez. Ott is beindul az erjedés a levegőben lévő mikroorganizmusoktól, de nem lehet tudni, hogy melyik baktérium, illetve élesztőgomba fog túlsúlyban elszaporodni, ezért lehet tökéletes a végeredmény, vagy pocsék is. Ha viszont élesztővel (fajélesztővel) beoltjuk a cefrénket, akkor azok fognak elszaporodni, kiszorítják a konkurenseket, így szinte mindig biztos a végeredmény.
Szóval nem kötelező kenyeret rakni bele, de ajánlatos.
4-est (ma 07:32) még kiegészíteném, hogy a kovászos uborka erjedéséhez a hagyományos kovászban domináló tejsav baktériumok kellenek (amik meglepő módon baktériumok :) ) és nem a mai kenyerekben tólsúlyban lévő pékélesztő (ami igaziból gomba: Saccharomyces cerevisiae)
Kulcsszavak között, hogy jön ide a maszturbálás? Esetleg a hüvelyflórát természetesen alkotó tejsavat termelő baktériumok a kapocs? :) :D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!