Savanyúság eltevése szempontjából van-e különbség a saláta-, illetve konzerv jellegű uborka fajták között?
Figyelt kérdés
Kissé pontosítva: saláta uborkából is lehet jó minőségű savanyúságot készíteni?2017. nov. 21. 08:55
1/1 anonim válasza:
Nem, mert a mérete miatt a magtartalma is sokkal nagyobb, sokkal több vizet is tartalmaz, mint az eltenni való uborka. Még kovászolásra sem jó, mert nagyon gyorsan felpuhul a belseje, a héja pedig kemény marad.
Télire való savanyításánál is ez a helyzet, a belseje puha, löttyedt, élvezhetetlen. Kár lenne bele időt, pénzt fáradságot fektetni.
Nem véletlenül saláta uborka a neve.Kifejezetten késő tavaszi, nyári friss salátának való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!