Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Próbálta már valaki azt a...

Próbálta már valaki azt a tettet, hogy a palacsintatésztába tej helyett céklalevet tesz?

Figyelt kérdés
2018. máj. 13. 09:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2018. máj. 13. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugyan nem, de egyszer nem sikerült kikeverni a palacsintatésztát túl kemény lett mikor megsült. Elvoltam keseredve mert a páromnak akartam sütni, de ö megoldotta és beleöntött -úgyis elvan ba szv a alapon- burn blueberry energiaitalt ami kék színű. Így lett kék palacsintánk ami amúgy jó lett volna, mert az ízén nem érződött de szép kék színe lett csak a tészta alapból elvolt bas zva így csak kóstolás szinten ettünk belőle. Gondolom a cékla a szín miatt kell. Szerintem nem fog érződni az ízén ha csak keveset teszel bele.
2018. máj. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Céklalével nem, de áfonyalével igen - mert teljesen fekete palacsintát akartam sütni. Természetesen az ízében valamennyire érzödött az áfonya, de állagban semmi különbség nem volt. (Meg mivel nekem fontos volt a szín, így csak az egyik oldalt sütöttem meg)
2018. máj. 13. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A mamam csinalt regebben igy palacsintat, nem rossz, de a hagyomanyos jobban bejott.
2018. máj. 13. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem, de remek ötlet, ki fogok próbálni... Bár nekem jobb lenne a céklapor, mivel én nem nagyon szoktam vizet tenni a palacsintatésztába ma már (max. 1 korty szódát), tejet pedig főleg nem... S ha már céklás, legyen nagyon az :) De majd csinálok lisztesebb, vizesebb palacsintát, ha nem találok itthon céklaport.
2018. máj. 13. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi eleve vegán palacsintát sütünk, amibe nem kerül tej, csak víz. De jó ötlet a céklalé, sőt bármilyen gyümilé bele, tényleg :)

Áfonyásat, málnásat szoktam néha csinálni, a cékla még nem jutott eszembe.

2018. máj. 13. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az orosz konyhákban hagyomány így sütni a palacsintát.
2018. máj. 13. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Annak mi a neve borscslacsinta?
2018. máj. 13. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A borscs egy LEVES neve, nem a céklájé oroszul. Emellett ott a palacsinta szó is ismeretlen.
2018. máj. 13. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

De, van orosz palacsinta: blincsiki.


A céklalé (=víz) keményíti a palacsintatésztát, igaz hogy így könnyebb megforgatni.

2018. máj. 19. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!