Hogy kell zabkását készíteni ami nem folyékony? Milyen fajtát vegyek ami kásás lesz? Nem olyan darabos Natúr joghurttal lehet keverni?
Zabpehely (a nagyszemű kasasabb lesz) felontod annyi vízzel vagy tejjel h ellepje, mikróba bedobod, de nézd közben, mert addig melegítsd amíg a bögrebol épphogy ki nem fut.
Akkor kiveszed, ha raksz bele joghurtot, kremesebb lesz. Utána megizesited. Ennyi.
Leírom az én adagomat:
50 g zab (ha egész szemű zabod van azt darált le kicsit, vagy alapból vegyél olyat mert az egész szemű nem tudja eléggé megszívni magát és az simán lehet folyékony)
2-2,5 dl víz (ihatod tejjel is ha azzal szereted vagy bírod)
1 adag fehérjepor
Én apró szemű zabot használok, és annyi forró vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Várok tíz percet, bekásásodik annyira, hogy sűrű lesz, de én még utána szoktam tölteni, mert folyósabbra szeretem.
Fehérje port nem használok.
Sót mindenképp tegyél bele, mert ízetlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!