Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vaj/margarin habosra kikeverés...

Vaj/margarin habosra kikeverése cukorral (most eritrittel) : Darabos marad mindig! Mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

Már rengetegszer próbálkoztam vele és mindig darabos maradt a vaj,nem keverődött el és folyékony maradt az egész. Sose tudtam egy normális vajas krémet csinálni itthon.

Aki gyakorlott ebben,légyszi mondja el nekem,hogy mik azok a sarkallatos pontok ahol el lehet rontani.



2017. febr. 26. 17:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!:)

Hogy érted, hogy folyékony maradt? Milyen módszerrel csináltad?


A vaj körülbelül hány fokos lehetett? Ha szoba hőmérsékletűnél magasabb, előfordul, hogy megfolyósodik.


Bocsi, hogy kérdésre kérdéssel válaszoltam, csak kíváncsi vagyok, hátha így tudok segíteni. ;)

2017. febr. 26. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Most akkor darabos vagy folyékony ?
2017. febr. 26. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem arra, hogy kicsapódott. Tudod, amikor ilyen folyékony, de ilyen nagyon pici darabkák vannak benne, amik az istennek sem akarnak elkeverődni. :P
2017. febr. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Pontosan úgy,ahogy a 3-as válaszoló leírta. A folyékonyt inkább arra írtam,mikor azért megtöltöttem vele mégis a piskótát és "kicsurog" az oldalain a krém,ami egy jó vajas krémnél nem fordulhatna elő.
2017. febr. 26. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
ÁÁÁ, így már világos. Habtejszínnél fordult elő hasonló nálam. A hőmérséklettel kell variálni, ha túlságosan forrón kerül egyik a másikba akkor szokott előfordulni az ilyen.
2017. febr. 26. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Bocs, de én se értelek... A vaj cukorral habosra keverése nem egyenlő egy krémmel, amit tortába lehet tölteni. Az még csak cukros vaj.


Ha ebből még tovább csináltál krémet, és az csomós lett, szerintem nem a vaj és cukor hibája.


Pontosan hogy csináltad a krémet?

Alap, hogy a vajat kb. 1 órával korábban ki kell tenni az asztalra, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ha ehhez hozzáadod a cukrot, és párat kavarsz rajta, már sima lesz.


Viszont már jártam úgy, hogy ebbe tejet vagy tojást kellett rakni, ha azokat a hűtőből vettem ki, az elhűtötte a vajat és darabos lett. Gyakorlatilag a cukros tejes/tojásos lötyiben úsztak vajdarabkák. Szóval ha ilyen van, akkor a többi hozzávalót is időben ki kell venni, hogy meleg legyen.


De ha ezt főzöd vagy sütöd, abban megint megolvad a vaj, legalábbis nekem nem volt vele problémám. Ha a krém mégis csomós lett neked, inkább a liszttel lehetett gond, vagy nem kevergetted a krémet folyamatosan és csomósra főtt. Vagy teflon bevonaton csináltad, és teflonban nem lehet se krémet, se pudingot főzni, legalábbis nekem nem sikerült, mert abban tényleg csomós lett. Sima lábosban meg sose.

2017. febr. 26. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
A margarin meg a cukor - én porcukrot használok - legyen szobahőmérsékletű, be tudd nyomni könnyedén az ujjaddal. Keverd jó habosra aztán a főzött krémbe (gondolom ilyesmihez tennéd a habos vajat) fakanállal próbáld belekeverni. Nekem csak így jön össze, ha géppel akarom összekeverni a 2 masszát mindig kicsapódik. És nem kell túlkeverni. Remélem így menni fog, nekem így még mindig sikerült.
2017. febr. 26. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Kicsapódott. Vedd ki a vajat felhasználás előtt fél-egy órával a hűtőből. Tényleg a hőmérséklet nem mindegy.
2017. febr. 26. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy más is írta: ez így még nem krém.

Ahogy én csinálom (és még az ízekkel is nagyon jól lehet variálni!):

1 zacskó pudingport (olyan ízűt, amilyen krémet szeretnék) felfőzök 3 dl tejben (nem fél literben, mint amikor rendes pudingot csinálunk) és hagyom kihűlni. 25 dkg vajat/margarint kikeverek 1 tojással és cukorral ízlás szerint. Ha a pudingalap is kihűlt, ezeket összekeverem.

Nem fog kifolyni a sütiből, viszont isteni könnyű krém lesz belőle. Az előfordulhat, hogy kis "bőr"darabkák lesznek benne, mert a puding meg szokott bőrösödni hűlés közben. De ettől nem lesz rosszabb.

2017. febr. 27. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig nagyon alacsony zsírtartalmú vajat használtál ezért a benne lévő víz kicsapódik és folyós lesz hó hatására. A vaj min. 82 % zsírtartalomnál kezdődik, Te valószínű 60 %-os vajat használtál.
2017. dec. 19. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!