Vaj/margarin habosra kikeverése cukorral (most eritrittel) : Darabos marad mindig! Mit ronthattam el?
Már rengetegszer próbálkoztam vele és mindig darabos maradt a vaj,nem keverődött el és folyékony maradt az egész. Sose tudtam egy normális vajas krémet csinálni itthon.
Aki gyakorlott ebben,légyszi mondja el nekem,hogy mik azok a sarkallatos pontok ahol el lehet rontani.
Szia!:)
Hogy érted, hogy folyékony maradt? Milyen módszerrel csináltad?
A vaj körülbelül hány fokos lehetett? Ha szoba hőmérsékletűnél magasabb, előfordul, hogy megfolyósodik.
Bocsi, hogy kérdésre kérdéssel válaszoltam, csak kíváncsi vagyok, hátha így tudok segíteni. ;)
Bocs, de én se értelek... A vaj cukorral habosra keverése nem egyenlő egy krémmel, amit tortába lehet tölteni. Az még csak cukros vaj.
Ha ebből még tovább csináltál krémet, és az csomós lett, szerintem nem a vaj és cukor hibája.
Pontosan hogy csináltad a krémet?
Alap, hogy a vajat kb. 1 órával korábban ki kell tenni az asztalra, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ha ehhez hozzáadod a cukrot, és párat kavarsz rajta, már sima lesz.
Viszont már jártam úgy, hogy ebbe tejet vagy tojást kellett rakni, ha azokat a hűtőből vettem ki, az elhűtötte a vajat és darabos lett. Gyakorlatilag a cukros tejes/tojásos lötyiben úsztak vajdarabkák. Szóval ha ilyen van, akkor a többi hozzávalót is időben ki kell venni, hogy meleg legyen.
De ha ezt főzöd vagy sütöd, abban megint megolvad a vaj, legalábbis nekem nem volt vele problémám. Ha a krém mégis csomós lett neked, inkább a liszttel lehetett gond, vagy nem kevergetted a krémet folyamatosan és csomósra főtt. Vagy teflon bevonaton csináltad, és teflonban nem lehet se krémet, se pudingot főzni, legalábbis nekem nem sikerült, mert abban tényleg csomós lett. Sima lábosban meg sose.
Ahogy más is írta: ez így még nem krém.
Ahogy én csinálom (és még az ízekkel is nagyon jól lehet variálni!):
1 zacskó pudingport (olyan ízűt, amilyen krémet szeretnék) felfőzök 3 dl tejben (nem fél literben, mint amikor rendes pudingot csinálunk) és hagyom kihűlni. 25 dkg vajat/margarint kikeverek 1 tojással és cukorral ízlás szerint. Ha a pudingalap is kihűlt, ezeket összekeverem.
Nem fog kifolyni a sütiből, viszont isteni könnyű krém lesz belőle. Az előfordulhat, hogy kis "bőr"darabkák lesznek benne, mert a puding meg szokott bőrösödni hűlés közben. De ettől nem lesz rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!