Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért érzem kellemetlen...

Miért érzem kellemetlen szagát az éppen párolt rizsnek?

Figyelt kérdés
Nem főzöm elegendő ideig? Már a gőzében érezni ilyen gumis szagot, elsőre ez jut eszembe róla. Nem kellemes.

2018. ápr. 21. 01:26
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

Hát milyen rizst főzöl és hogyan?


A magyar, és általában az európai rizsek pocsék minőségűek, alig van tápértékük és hizlalnak mint a barom. Én mindig thai jázmin rizst veszek, hiába drágább, mint a magyar. Lehet ugrálni, hogy így a hazai termék meg úgy a hazai munkahely, de a vágottszeműek akkor is jobbak rizsben és kész. Viszont kínai pirospaprikát sem veszek.


Másrészt a rizst min pirítod? Én vajat szoktam alá tenni, de ha nincs, akkor olajat. Margarint nem szabad, zsírt meg már csak azért sem, mert vega vagyok.


Az edény lehetőleg legyen teflonos, az nem kap le. De ha fel van kaparva a teflon, akkor éghet a rizs. Lehet, hogy ezt érzed?

2018. ápr. 21. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

Egyelőre még nem vagyok otthon a rizsekben, valószínűleg "A" típusú. Egyékbént mi a különbség A és B között?


Meg fogom nézni azt amit ajánlottál, mintha láttam volna nem vészes áron.


Nem pirítottam a rizst, de még csak olajat sem tettem hozzá.


Még csak le sem tapadt, nem hiszem, hogy bármilyen szinten égett volna.


Technikám: 1 pohár rizs, 2 pohár víz, rövid ideig forral, azután párol.

2018. ápr. 21. 05:59
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
A jázmin a legbüdösebb, első.
2018. ápr. 21. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
ma 06:31-es: ha ez neked büdös, akkor nagy baj van vagy a szaglásoddal, vagy az ízléseddel - ez az egyik legjobb illatú rizsfajta.
2018. ápr. 21. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Remélem a jázmin rizsnek olyan illata van akkor, mint a jázmin nevű virágnak. (Új válaszoló vagyok)
2018. ápr. 21. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
52%

Nálunk sváboknál a következő a recept. Összehasonlíthatatlanul jobb a jázminos rizsnél.


- 2dl rizs

- 4dl víz

- 5-8 centis csíkpt kinyomni a tubusos vöröshagymakrémből

- só (1-2 mokkáskanál)

- 1/2 dl olaj


Fedhető üvegtálba berakni a mikróba 10 percre, utána egyszer megkevered , majd 5-8 perc és kész. A pontos idő mikrófüggő, egyszer be kell állítani a sajátodhoz.


50F

2018. szept. 14. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!