Miért érzem kellemetlen szagát az éppen párolt rizsnek?
Hát milyen rizst főzöl és hogyan?
A magyar, és általában az európai rizsek pocsék minőségűek, alig van tápértékük és hizlalnak mint a barom. Én mindig thai jázmin rizst veszek, hiába drágább, mint a magyar. Lehet ugrálni, hogy így a hazai termék meg úgy a hazai munkahely, de a vágottszeműek akkor is jobbak rizsben és kész. Viszont kínai pirospaprikát sem veszek.
Másrészt a rizst min pirítod? Én vajat szoktam alá tenni, de ha nincs, akkor olajat. Margarint nem szabad, zsírt meg már csak azért sem, mert vega vagyok.
Az edény lehetőleg legyen teflonos, az nem kap le. De ha fel van kaparva a teflon, akkor éghet a rizs. Lehet, hogy ezt érzed?
Köszi a válaszod!
Egyelőre még nem vagyok otthon a rizsekben, valószínűleg "A" típusú. Egyékbént mi a különbség A és B között?
Meg fogom nézni azt amit ajánlottál, mintha láttam volna nem vészes áron.
Nem pirítottam a rizst, de még csak olajat sem tettem hozzá.
Még csak le sem tapadt, nem hiszem, hogy bármilyen szinten égett volna.
Technikám: 1 pohár rizs, 2 pohár víz, rövid ideig forral, azután párol.
Nálunk sváboknál a következő a recept. Összehasonlíthatatlanul jobb a jázminos rizsnél.
- 2dl rizs
- 4dl víz
- 5-8 centis csíkpt kinyomni a tubusos vöröshagymakrémből
- só (1-2 mokkáskanál)
- 1/2 dl olaj
Fedhető üvegtálba berakni a mikróba 10 percre, utána egyszer megkevered , majd 5-8 perc és kész. A pontos idő mikrófüggő, egyszer be kell állítani a sajátodhoz.
50F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!