Miért kell forró vízzel felönteni a párolt rizst? Amikor hideg vízzel is ugyan azt az eredményt érem el.
Csomó embertől hallom, meg olvasom hogy csak forró vízzel lehet felönteni (dinsztelés/pirítás) után a rizst.
Én mindig hideg vízzel csinálom, és mindenki dicséri hogy ilyen finomat nem nagyon evett máshol.
Egyébként tényleg mindig nagyon jól sikerül.
Minek ilyen kérdés ? Te magad is írod, hogy " Csomó embertő... stb ".
Van aki így csinálja, van, aki úgy, úgyis mindenki a saját tapasztalatára, módszerére esküszik.
És mindenki azt vallja, " hogy tényleg mindig nagyon jól sikerül"
Én is, pedig forró vízzel öntöm fel :)
#3 minek ilyen válsz, ha csak belém kötni tudsz?
Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam mások tapasztalataira!
Egyébként igen, szinte egyből forr a víz ahogy bele engedem, mivel forró az edény amiben a rizst pirítom.
Ez csak időmegtakarítás miatt kell? Vagy befolyásolja a rizs állagát-minőségét az elkészültéig?
Istenem...sehol nem írtam, hogy az én módszerem a tuti?!
Emberek, egy kibäszott párolt rizsről beszélünk, ami ehetőre sikerül, és erről kapok visszajelzést is!
Minek így kiforgatni az egész témát?
Egy sima kérdést se lehet már feltenni, hogy az ember megtudja a miért-eket?
Szóval továbbra is várom azt a választ, ahol leírja valaki konkrétan miért használnak egyesek forró vizet?!
Mert így tanulták, vagy mert ettől jobb lesz a rizs?
Kaptál választ:
" Én is hidegvizzel öntöm fel,csak úgy zubog/bugyog fröcsög ez is az oka hogy valaki forró vízzel csinálja mert akkor nem történik meg ez a hőkiegyenlítődés miatt, "
Ember, semmi személyeset nem írtam, csak megállapítottam általánosságban egy tényt, nem kell azonnal kiakadni. A "legjobb" szót azért tettem idézőjelek közé, mert ez egy szubjektív fogalom, nyilván mindenkinek úgy a legjobb, ahogy ő készíti. Mindenki ragaszkodik a saját módszereihez a konyhában, mert úgy tanulták, vagy úgy tapasztalták, hogy ez illeszkedik a legjobban a főzési stílusukhoz, vagy az adott munkafázist tudják a legkönnyebben beilleszteni a többi közé.
A kérdésedre a válasz: IGEN. Így tanulták, hogy ettől majd jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!