Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell forró vízzel...

Miért kell forró vízzel felönteni a párolt rizst? Amikor hideg vízzel is ugyan azt az eredményt érem el.

Figyelt kérdés

Csomó embertől hallom, meg olvasom hogy csak forró vízzel lehet felönteni (dinsztelés/pirítás) után a rizst.

Én mindig hideg vízzel csinálom, és mindenki dicséri hogy ilyen finomat nem nagyon evett máshol.

Egyébként tényleg mindig nagyon jól sikerül.



2017. júl. 21. 17:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%

Ha itt valaki kötekedett (ráadásul alpári stílusban ), az te magad voltál kedves kérdező.

Mellesleg a kérdésben agyon dicséred magad, így feltételezhető, hogy te is azt gondolod, hogy a te módszered és rizsed a legjobb.

Ne kapd fel vizet, hanem értelmezd higgadtan a válaszokat.

üdv :)

2017. júl. 22. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
56%
Még jó, hogy ide nem kevertük bele a párolt rizst, amikor a gőzben fő készre..
2017. júl. 22. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
43%
Mert ha hideg vizzel ontod fel, akkor a rizs kulso resze lehul, es mazgas, ragados rizsed lesz. Ugyanezert nem szabad megkeverni sem.
2017. júl. 25. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!