Miert nem sül meg a zsemle belseje?
Feltételezem, abból gondoltad, hogy kész a zsemle, mert piros lett a külseje.
Ahhoz, hogy lassabban legyen piros kisebb hőfokon kell sütnöd, de hosszabb ideig.
Hosszabb idő = belül is megsül.
Jobb ha beteszel a sütőbe egy hőmérőt.
Én egyszer volt, hogy 50 fokra állítottam a sütőt, aztán betettem egy műanyag tálba a keleszteni való tésztát.
A műanyag tál szépen meglágyult, holott a tál anyaga alapján 120 fokig bírnia kellett volna.
De az is lehet, hogy jó volt a 200 fokod, de a liszted nem olyan volt, mint amit a recept író használt.
Én is mostanában jöttem csak rá, hogy liszt és liszt teljesen különböznek egymástól.
Mi van a lisztedre írva, BL.... hányas ?
Ja, bocsi most olvasom, hogy nem Búza liszttel csináltad...
A keverékeknél meg bármi előfordulhat.
Egyébiránt eszembe jutott, hogy csinálhatod úgy is, hogy előmelegített sütőbe tudom is én 10-15 percre berakod mondjuk 230-250 fokra, majd leveszed 180-200-ra.
Ha a sütő bekapcsolásakor már teszel be egy fém tálba vizet, hogy a sütés ideje alatt folyamatos gőz képződjön, akkor megint más lesz a hőigénye a zsöminek. A profi pékek is gőzölik közben. Minél nagyobb a víz felülete, annál jobb. Mondjuk a zsemlés tepsid alá tehetsz egy másik tepsit és abban lesz a víz, kitapasztalod, hogy mennyi vizet párologtat el a sütési idő alatt és csak annyit tegyél az alsó tepsibe, többre semmi szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!