Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miert nem sül meg a zsemle...

Miert nem sül meg a zsemle belseje?

Figyelt kérdés
szafi csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverékből csináltam a rajta lévő recept alapján zsömléket. kívülről jól is néz kid de a belseje mg ragacsos. mitől lehet?

2018. ápr. 13. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Feltételezem, abból gondoltad, hogy kész a zsemle, mert piros lett a külseje.

Ahhoz, hogy lassabban legyen piros kisebb hőfokon kell sütnöd, de hosszabb ideig.

Hosszabb idő = belül is megsül.

2018. ápr. 13. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
kívülről már szép barna volt meg roppanós. a receptnél azt írta 200 fok 40 perc. ezek szerint az mégsem jó
2018. ápr. 13. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Jobb ha beteszel a sütőbe egy hőmérőt.

Én egyszer volt, hogy 50 fokra állítottam a sütőt, aztán betettem egy műanyag tálba a keleszteni való tésztát.

A műanyag tál szépen meglágyult, holott a tál anyaga alapján 120 fokig bírnia kellett volna.

De az is lehet, hogy jó volt a 200 fokod, de a liszted nem olyan volt, mint amit a recept író használt.

Én is mostanában jöttem csak rá, hogy liszt és liszt teljesen különböznek egymástól.

Mi van a lisztedre írva, BL.... hányas ?

2018. ápr. 13. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi most olvasom, hogy nem Búza liszttel csináltad...

A keverékeknél meg bármi előfordulhat.

2018. ápr. 13. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyébiránt eszembe jutott, hogy csinálhatod úgy is, hogy előmelegített sütőbe tudom is én 10-15 percre berakod mondjuk 230-250 fokra, majd leveszed 180-200-ra.

Ha a sütő bekapcsolásakor már teszel be egy fém tálba vizet, hogy a sütés ideje alatt folyamatos gőz képződjön, akkor megint más lesz a hőigénye a zsöminek. A profi pékek is gőzölik közben. Minél nagyobb a víz felülete, annál jobb. Mondjuk a zsemlés tepsid alá tehetsz egy másik tepsit és abban lesz a víz, kitapasztalod, hogy mennyi vizet párologtat el a sütési idő alatt és csak annyit tegyél az alsó tepsibe, többre semmi szükség.

2018. ápr. 13. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Na meg a méret is számít. Mert oké hogy azt írja hogy x perc alatt megsül y hőfokon, de ha te egy b..tt nagy cipót formázól belőle az nyilván nem sül át annyi idő alatt.
2018. ápr. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat a második már jobban sikerült mert ehető volt és fini is :D de meg kicsit azért gyakorolnom kell meg kitapasztalnom :D lejjebb vettem végül a hofokot és inkább több ideig sütöttem
2018. ápr. 14. 22:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!