Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pudingos gyümölcsleves?

Pudingos gyümölcsleves?

Figyelt kérdés

Még sosem csináltam gyümölcslevest pudingporral, de most azt akarok:D

Ti hogyan szoktátok? Mennyi tejjel?


2010. jún. 12. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

seresznye, alma, egres, ribizli, esetleg ezek keveréke) Kipróbált családi recept


Hozzávalók: 4 személyre


* 40 dkg gyümölcs (vagy gyümölcsök keveréke)

* 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő, rizsliszt, vagy inkább vanília ízű pudingpor

* 1 liter víz

* 2 deciliter tejszín, vagy 3 deciliter tejfel

* 1 citrom

* 15 dkg cukor

* 4 dkg vaj (opcionális)


Elkészítés: 1. Forralja fel a vizet, majd adja hozzá a kifacsart citromlevet. Adja hozzá a megtisztított és megmosott gyümölcsöt. 2. Keverje össze a lisztet (pudingport) a tejszínnel (tejfellel). 3. Forralja fel a levest ismét, majd keverje bele a tejszínes keveréket és újra forralja fel, folyamatosan kevergetve. 4. Keverje hozzá a cukrot, a vajat és egy kevés reszelt citromhéjat. 5. A meggyleveshez törjön meg néhány meggymagot és keverje kb. 1 dl jó minőségű, édes vörösborba. Hagyja kb. egy órát ázni, majd szűrje bele a levesbe. Nagyon kellemes ízeket kölcsönöz a levesnek. Ez a leves melegen és hidegen is tálalható.

2010. jún. 12. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

2 l. tej, 1 cs. vaníliás pudingpor.

A pudingport megfőzöm 1 l. tejben. Adok hózzá kis sót, vaníliás és sima cukrot, fahéjat. Amikor kész a híg puding, elkeverek még benne 1 l. tejet. Tartós tejjel nem kell forralni. Ha nem tartós tejet használok, felforralom.

Amikor készen van ez a tejes-pudingos alap, akkor hagyom hűlni, majd beleborítom a gyömölcsöket. Bármi mehet bele frissen, vagy fagyasztva, de akár vegyesen is. Hagyom állni pár percig, amíg a gyümölcsök levet ersztenek, amelyik fagyott volt, az kienged(közben jól lehűti a levest is). Megkeverem, kóstolom. Ekkor derül ki, kell-e még bele fűszer. Ha szükséges, még ízesítem, aztán be a hűtőbe.

Tálaláskor tejszínhabot, vagy habgaluskát adok hozzá.

Leírni hosszú, elkészíteni sokkal rövidebb.

Én nem vagyok híve a gyümölcsök pocsékká főzésének. Finomabb (és egészségesebb is), ha langyos, vagy hideg "alaplébe" megy a sok finom gyümölcs.

Azt hiszem, nem ez a hagyományos elkészítési mód(ha van ilyen egyáltalán), de nagyon finom, a családom szereti.

Remélem, tudtam adni jó tippet:)

2010. jún. 12. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, mindkettőtöknek:)

Köszönöm^^

2010. jún. 12. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Én csak simán veszek egy főzés nélküli puncsos pudingport, amit összekeverek 1 liter tejjel és befőtt vagy konzerv gyümit aprítok bele egy pici fahéjjal =)
2010. jún. 12. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Akkor harmadik variáció. :-)


Én általában rakok bele konzerv gyümit.

Felteszem a konzerv , vagy üveges befőttöt levével együtt, gyümölcsökkel. Rakok bele + vizet. Ízesítéshez, próbáld ki nagyon finom lesz ha van itthon forralt bor fűszerkeverék, akkor azt is rakok bele,+ fahéjat, szegfűszeget, vaniliás cukrot, még a keverék mellé.

Ha felforrt akkor rakok bele pudingot, de úgy, hogy először kikeverek vaniliás pudingport,(a főzéssel készíthetőből)tejszínnel, és hőkiegyenlítés végett merek bele apránként a felforrt léből. Ezt összeöntöm, hagyom még egyet rotyanni és kész.

2010. jún. 21. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi;) :)
2010. jún. 21. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt nézd meg:

[link]

2011. febr. 8. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!