Egy régi, vagy 100 éves szakácskönyvben olvastam az egyik receptnél, hogy hibátlan zománcú edényben tegyük fel főni, ez miért lehetett fontos?
Figyelt kérdés
Sajnos a konkrét étel nem jut eszembe.2018. márc. 14. 11:41
1/5 anonim válasza:
Nem akarták, hogy rozsda menjen a kajába.
2/5 anonim válasza:
Ahol lepattant a zomanc, ott konnyebbeb leeg az etel.
3/5 A kérdező kommentje:
Lehetséges mindkét eset, bár nekem vannak ilyen edényeim és nem fordult elő egyik sem, pedig használom őket.
2018. márc. 14. 11:59
4/5 anonim válasza:
a zománc üvegszerű, nem megy az ételbe, míg a fém - bár kis mértékben - de oldódik vízben is! ezért volt pl hogy régen a kisbabáknak szőrszitán passzírozták át az ételt, mert a fém nekik még csekély mértékben is nagyon rossz.
5/5 anonim válasza:
Ha az ételbe bármilyen savas adalék kerül, az reakcióba lép a fémmel és ez lehet mérgezö is, de az étel ízét mindenképpen rossz irányba változtatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!