Vettem egy dell inspiron 3542 laptopot linux ubuntu rendszerrel (ekkor a wifi még hibátlan volt). Felteleptettem a win 8.1 pro-t, rámegyek a "jobb sarok-->settings-->internet access-re és egy wifi hálózatot sem talál. Tovább lent!?
Remekül tetted, hogy Linux rendszerrel vetted a laptopot, viszont hiba volt windowsra váltani.. De nem is folytatom, felesleges gondolom.
Lényeg:
az Ubuntu tartalmazza gyárilag a wifis hálókártyád driverét, míg a windows nem. Amennyiben mindenáron ahhoz ragaszkodsz, hogy windowst használj szerencsétlen laptopon, le kell töltened hozzá egy drivert. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy beírod google-be, hogy dell inspiron 3542 driver. Feltehetőleg a legelső találatok közt kell szerepelnie egy terméktámogatásos oldalnak, ahonnan letöltheted - jó esetben - a megfelelő wifi drivert. (Mikor még édesanyámék laptopján próbálkoztam ezzel, akkor a harmadik driverrel amit letöltöttem, már működött is a dolog..)
Ezen kívül még érdemes lenne megnézned a számítógép>eszközkezelőben, hogy mely hardvereknél mutat még kis sárga felkiáltójelet, és azokhoz is hasonlóképpen beszerezni a megfelelő vezérlőt.
Driver booster programot feltelepíti ted, az kikeresi neked, letölti és fel is rakja neked 1 gomb megnyomásával
(A hálókártyát fel kell rakni előtte, internet nélkül nem működik)
Na igen, a windows telepítésének is megvannak a maga nyavalyatörései. Először is minden hardverhez legyen meg a saját drivere. Az az igazán szép, amikor netes forrásból kell beszerezni.
Jut eszembe, ugye eredeti win?
Végső kérdés: megérte váltani?
Ha már Win akkor 7est használj. ha azt nem akkor vissza az ubuntut!
beírod gugliba dell support megkeresed a te géped és megkeresed a wifi drivert!
egyébként a winnek auto le kéne tölteni a wifi drivert!
:))
Gondolom egy másik gépen, aztán pöndrájv, jobb híján. :)
Vagy madzaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!