Hogy ne fröcsköljön az olaj?
Valószínű, hogy túl vizes a burgonyád amikor a forró olajba teszed..
Amit tehetsz teljesen szárazra töröld a burgonyát. A másik megoldás ha egy kevés sót teszel az olajba mielőtt fel forrósítod..
Való igaz, szárazra kell törölni a felvágott krumplihasábokat/kockákat.
Én már pár éve (egy itteni, nagyon kedves régi válaszoló tanácsára) a leszárított krumplit egy mikrózható tálon szétterítem, és maxon 12 percig mikrózom.Utána óvatosan belecsúsztatom a forró, de nem sercegő olajba, és fedő nélkül pirosra sütöm.
Semmi csapkodás, fröcsögés, közben falapáttal többször átforgatom a krumplit, hogy egyenletesen piruljon.
hamar kész, kívül szép piros, belül krémesen puha.
Amúgy létezik fröccsenésgátló nyeles szitafedő is, de azt is csak fel kell emelni, ha át akarjuk keverni a krumplit.
Praktikák között olvastam, hogy egy parafadugó megakadályozza az olaj/zsír fröcskölését, habzását.
Bevallom még nem próbáltam, mert a előmikrózós módszer nekem tökéletesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!