Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi rontottam el hogy a resztel...

Mi rontottam el hogy a resztelt sertés máj kemény lett és izetlen?

Figyelt kérdés
A szaftja megfelelően fűszeres.

2018. jan. 7. 11:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem gondoljátok hogy a kérdezőn kívül bárki más is pontozhat?
2018. jan. 7. 14:16
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

2# vagyok!

Ma ebédre én is resztelt májat készítettem, úgy ahogyan ott leírtam. Mindig is úgy csinálom, ha nem vén marha máj, hanem sertés, esetleg baromfi, mindig is nagyon finom, puha, omlós lesz.

És ezen még az sem fog változtatni, ha akár 0-ra pontoztok. :))

2018. jan. 7. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem rontottál el semmit, a sertésmáj/pirított máj még a vendéglősöknek is a mumusuk.Nagyon nehéz eltalálni azt a pillanatot, amikor még puha és tálalható. Percek alatt képes megkeményedni.

Ha még megvan és nem döntöttél a sorsáról, akkor azt ajánlom, hogy daráld le, mennyiségtől függően pár főtt tojással, a szaftban alaposan keverd át, lazítsd egy kis tejföllel, ízesítsd mustárral, és még plusz fűszerekkel is ízletessé teheted.(bors, majoranna, fokhagyma ).

Pirítósra kenve, de puha kenyérrel is nagyon finom.2-3 napig simán eláll a hűtőben, egy légmentesen záródó dobozban.

/ A frappáns kommentedhez külön gratulálok /

2018. jan. 7. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:

#13 köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, merta szaftja isteni finomra sikerült.

Amúgy több kommentet is írtam és nem értem miből gondolják hogy én pontoztam le a válaszokat. Ha rajtam múlna megszüntetném a pontozás lehetőségét.

2018. jan. 7. 20:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Neten volt egy olyan cikk/teszt, hogy sült májat csináltak és azt vizsgálták, hogy mi lesz a májjal, ha már az elején megsózzák. Mi lesz ha, sütés közben sózzák. Mi lesz ha a végén sózzák meg, stb.. stb...

És az jött ki, hogy bátran, nyugodtan lehet a májat sózni, a sütés módjától, idejétől függ, hogy kemény lesz-e vagy nem.

Szóval, sikeresen megcáfolták azt, hogy a májat sütés előtt nem szabad sózni.

Sőt azt is megállapították, hogy amit már az elején megsóztak májat, sokkal finomabb lett, mint amit a tányéron a végén sóztak meg.

Most hirtelen nem találtam meg sajnos a cikket, már nem tudom, hogy pontosan melyik oldalon is volt.

2018. jan. 8. 04:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:
Elég hihető és logikus ez a teszt.
2018. jan. 8. 15:18
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
Láttam azt a tesztet, csak az a bibi, hogy abban a tesztben csirkemájjal próbálkoztak, ami teljesen másként viselkedik mint a marha és a sertésmáj.
2018. jan. 10. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
97%

Igen. De marha és sertés húst is másképpen kell sütni, mint a csirkehúst.

Ha marhahúst sütsz, azt is ha sokáig sütöd, akkor épp ellenkezőleg nem, hogy puha lesz, hanem kemény.

Ugyan így van a májjal is. Ha sokáig sütöd akkor megkeménykedik.

2018. jan. 13. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!