Te hogyan készíted a krumplipürét?
Én meghámozom a krumplit, kockákra vágom, sós vízben megfőzöm. Leöntöm a felesleges vizet, vajat adok hozzá, villával összetöröm, majd forró tejjel elkeverem. Ha kell még, sózom, borsozom.
A főételtől függően vagy így hagyom, vagy teszek bele petrezselymet/piros paprikát/bazsalikomot stb.
Nagy könnyű, habos állagú, de nem teljesen homogén krumplipüré lesz így belőle. Jókat írtatok egyébként! A hagymás nagyon tetszik. Biztosan kipróbálom. Köszi!
Én is a főételhez való passzolás - szín és ízbéli- jegyében, alap krumplipüréhez szoktam tenni összetöréskor főtt brokkolit, sütőtököt, céklát pl, persze ezek fűszerezése is más, mind tejes-vajas simáé.
Ha dinsztelt hagyma is kerül bele, mi azt hagymás törtkrumplinak nevezzük.Ez is gyakori köret és finom.
Feltöröm a krumplit, teszek hozzá tejet, vajat, sót.
Botmixerrel krémesre dolgozom.
Nekem legalábbis így a kedvencem, de szinte bárhogyan megeszem.
Tényleg nagyon sok jó ötletet olvashat az ember, örülök a kérdésnek, és a válaszoknak.
(a magamét már leírtam, de azt is lepontozták... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!