Melyik serpenyő a jobb, kerámia, teflon, vagy valami más? Melyiket ajánlanátok leginkább?
Serpenyőt kérdezett..
a legjobb a titán, aztán a zománc, és a sima, bevonat nélküli vásári lemezserpenyő.
A titán megsérül viszonylag hamar, a vásári lemez olyan snassz,(de praktikus, és igénytelen), a zománc viszont örök darab.
Attól függ,hogy mire használom.
Nekem a rozsdamentes acél a legjobb,ezt használom a legtöbbször, amikor valamit elősütök, majd megpárolom, vagy ha bő olajban sütök.
A palacsintasütőm, pehelykönnyű kerámia bevonatos,
a halat pedig, nagyon kevés zsiradékon, teflonban sütöm.
A grillserpenyőm egy dögnehéz öntöttvas.
Ebből pedig az következik, hogy nekem nincs egy darab univerzális serpenyőm.
Mindegyik jó, de neked kell eldönteni, hogy mire szeretnéd használni.
Nekem van minden féle. Teflon, kerámia zománc...
Nekem ami a legjobban bevállt a Tefál teflonbevonatú serpenyő.
Elnyűhetetlen.Régi darab de semmi nem ragad le benne!
Nekem is többféle van, szinte mindegyiket másra használom.
Azonban- serpenyőt értve- a Tefál teflon, ami eddig a legjobban bevált, bármilyen hülyeségeket is írnak, hogy ártalmas.
A kerámia nekem is olyan lassúnak tűnik hús, és krumpli sütéskor, hogy úgy érzem lemegy a nap, mire megsülnek benne:) A dupla aljú acéllal ugyanez a helyzet.
Viszont egyéb célra ezek meg kiválóan beváltak.
Régi zománcosom is van (valaha csak ilyenek voltak ) de azt meg istenverte nehéz elmosogatni, pl egy tojásrántotta/omlett után.Nem is használom már, kivontam a forgalomból.
Summa summárum, én a teflont választanám újra, mert az univerzális nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!