700 ft-ból ebéd holnapra? Segíts. Tek!
spenót+sült párizsi+tojás
zöldborsófőzelék/lencsefőzelék/babfőzelék + párizsi
paradicsomszószos tészta + sajt+saláta
amúgy mennyi a heti kajapénzetek, úgy sokkal egyszerűbb lenne. 7*700 Ft? vagy a havi pénzetek? én havi 20ezerből főzök 2 felnőttre, ha gondoljátok összedobok nektek egy kb havi étrendet (pláne, ha megmondjátok, milyen boltok vannak a környéketeken)
sziasztok! csináljatok egy jó sűrű pörköltalapot, tudjátok, olaj, hagyma pirokpaprika:) aztán bele egy szál lecsókolbász karikára vágva, egy doboz konzervbab, ha szeretitek legyen jó csípős. kifőztök egy fél kiló valamilyen tésztát, összekeveritek és van egy valag finom kajátok.ez bőven kijön a büdzsétekből.
na pusz
Paprikás krumpli.
Egy szintén egyetemista :)
10:18 sok mindent ;) azért kívánom, hogy ne kelljen kipróbálni
sok rizs, sok tészta, akciós hús, zöldség, gyümi - lidl nálunk viszonylag olcsó....teszem hozzá pesti árakat nem tudnánk megfizetni - télen sok krumpli (most nem veszek, mert a régi már ócska, az új meg még drága)
sok pizza van: víz+ élesztő + liszt- erre maradék sült húsok, ha van, zöldség, hagyma megy- tejfölös v paradicsomos alap, kis sajt
tortillát szoktam még sütni - arra is sok minden mehet
főzelék bármiből szinte, ha csóróbbak vagyunk olyan, amibe csak rántás kell, de általában tejfölös habarás: lencse, bab, sárgaborsó (ezek a teszkóban 200 Ft/fél kg - és jó minőség)...spenót, krumpli, brokkoli, zöldbab...borsópüré, krumplipüré
kenyeret én alapból nem nagyon eszek, de néha szoktam sütni, vagy boltban veszünk kb havonta 2 kg-ot
hús - -30 %-os akciós a lidl-ből, inkább rizses húsnak, tésztás ételnek vagy pörköltnek elkészítve, mivel úgy kiadósabb, vagy darált hús és valami szósz készül belőle esetleg maradék szikkadt kenyérrel vagdalt vagy fasírt...ez másnap szendvicsbe megy valami zöldséggel
rengeteg szezonális zöldség (lidl itt olcsó és minőségi zöldárúval van tele, néha -20 %-os leértékelés van
almából a felénk leárazzák már azt is, amiben egy ütődött alma vagy paradicsom van...-30 %
olaj keveset használok, inkább salátákhoz (saláta nálunk általában ecet, mustár, olaj, fűszerek öntetet kap szintén olcsó vagy tejfölös/joghurtos házi öntet)- a saláta - nem válogatunk, ami épp leárazva van, csak vitamin legyen ( répa, karalábé, káposzta zeller, paradicsom, retek, hagyma, uborka)
tojás -* sülve, főve, rántottának
sok sült zöldség hús helyett vagy mellé - kis olajon vagy zsíron pirítva, gyakorlatilag grillezve...sok párolt zöldség párolóban, rizzsel és fokhagymás vagy zöldfűszeres tejföllel
tejberizs, tejbegriz
tészta-kreatív vagyok: zöldséges, húsos, tejtermékes
házi szalonna, olcsóbb és ízesebb, mint a bolti ezért kevesebb kell az ételbe
ami nincs, vagy csak ritkán az a felvágott, kóla, szendvicseket nem nagyon eszünk..üdítő helyett limonádé vagy tea, vagy víz
mindig annyit főzök, ami elfogy vagy betehető a mélyhűtőbe vagy felhasználható másnap: rizs marad- akkor másnap rizskrokett van zöldségkörettel, sült hús marad - pizza, tésztaszósz...krumpli marad, akkor abból krokett vagy rakott krumpli lesz vagy krumplis tészta, párolt zöldségből másnap rakott zöldség, de általában eltalálom az adagokat
gyümölcs szintén az akciósat keresem
édességnek sütök kalácsot, csinálok pudingot vagy gyümölccsel krémtúrót készítek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!