Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 700 ft-ból ebéd holnapra?...

700 ft-ból ebéd holnapra? Segíts. Tek!

Figyelt kérdés
Egyetemisták vagyunk, elfogyott az ösztöndíj. :D Igazából már most is éhesek vagyunk, mit együnk holnap? Lehetőleg főttkaját (2 fő). Ami van itthon (nem sok minden): párszor használt olaj, liszt, cukor, alap "polcos" dolgok, plusz rengeteg fűszer... Szánjátok meg recepttel a kuatatópalántákat! :D
2010. máj. 31. 00:47
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
67%
Tojás ugye kilőve, a tészta drága, konzervet elvből nem eszünk ebédre, az efood meg valószínűleg házhozszállítási díjat számol fel, nem áll meg a 700 úgy már. Lángost vagy teát mondok.
2010. máj. 31. 01:23
 12/35 anonim válasza:
97%
Akkor főzzetek krumplifőzeléket! Egy kiló krumpli, egy doboz tejföl, szóval kb 250 ft-ból kijöttök.
2010. máj. 31. 01:24
 13/35 anonim ***** válasza:
97%
A krumplifozihez esetleg keves haszalt olajon atforgatott sult parizsi szeletek.
2010. máj. 31. 01:28
 14/35 A kérdező kommentje:
Lángos, kruplifőzelék nagyon jó! :) Köszönjük! :D
2010. máj. 31. 01:28
 15/35 anonim válasza:
96%

Néhány ötlet: tojásleves/köménymagleves pirított kenyérkockákkal, paprikás krumpli, főzelék (pl. spenót) tükörtojással/főtt tojással, főtt krumpli/sült krumpli/hagymás törtkrumpli rántott párizsival, (ha van mikrótok) mikrós süti.

Találtam mostanában egy kolis válogatást is, bár elég régi (az árak azóta változtak), azért elküldöm, hátha ebből is tudtok meríteni:

[link]

Sok sikert! Esetleg majd beszámolhatnátok az eredményről...;)

MIKRÓS SÜTI receptje:

1db tojást,

1 kanál olajat,

3 kanál tejet,

3 kanál kakaót,

2 kanál cukrot,

3 kanál lisztet

jól keverj össze, pl. egy mikrózható bögrében. Nekem ezekkel az arányokkal túl híg, így kicsit több lisztet szoktam tenni bele (de majd úgyis látni fogod, jó-e az állaga, és aszerint rakj bele, ami még kell). Addig süsd, míg kicsit meg nem duzzad (1-2 perc). Ha nem vagy benne biztos, hogy kész-e, szúrj bele egy villát (ha ráragad, akkor még nyers). Egy pici nyersség viszont nem árt a tetején, csokikrémnek tűnik :D. Ha kakaó nincs, az nem olyan nagy gond, próbáltam anélkül is, és nem rossz. Fel lehet dobni gyümölccsel vagy lekvárral is, ha esetleg van otthon.

2010. máj. 31. 01:36
 16/35 anonim válasza:
100%
Utsó vagyok, bocs, csak most láttam, hogy tojás nem lehet...
2010. máj. 31. 01:38
 17/35 A kérdező kommentje:
Ohh, kedvesek vagytok! :) Majd megírom, mi volt! :) De írhattok még!! :D
2010. máj. 31. 01:39
 18/35 anonim ***** válasza:
50%

1 kiló rízs: 300

1 kiló pulykaszív jól befűszerezve: 450

Össz: 750 forint de viszont 2 kiló kaja :D

2010. máj. 31. 01:42
 19/35 anonim ***** válasza:
75%
tojásos nokedli salival-.-
2010. máj. 31. 02:20
 20/35 anonim ***** válasza:
96%

Tudok egy speckó kaját, ez olyan szilvásgombós feeling, de nem az:

- kukoricadara

- zsemlemorzsa

- tejföl

- cukor

1.) a kukoricadarát megfőzöd (2/3 dara, 1/3 víz arányban) keményre, kicsi só is mehet a vízbe.

2.) a zsemlemorzsát megpirítod kis olajban aztán kiveszel egy kanál kukoricadarát és a zsemlemorzsában belehempergeted

3.) az így elkészült gombócokat tányérba rakod

és leöntöd cukros tejföllel

(+ mazsolát is nyomhatsz a tetejére)

2010. máj. 31. 03:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!