700 ft-ból ebéd holnapra? Segíts. Tek!
Néhány ötlet: tojásleves/köménymagleves pirított kenyérkockákkal, paprikás krumpli, főzelék (pl. spenót) tükörtojással/főtt tojással, főtt krumpli/sült krumpli/hagymás törtkrumpli rántott párizsival, (ha van mikrótok) mikrós süti.
Találtam mostanában egy kolis válogatást is, bár elég régi (az árak azóta változtak), azért elküldöm, hátha ebből is tudtok meríteni:
Sok sikert! Esetleg majd beszámolhatnátok az eredményről...;)
MIKRÓS SÜTI receptje:
1db tojást,
1 kanál olajat,
3 kanál tejet,
3 kanál kakaót,
2 kanál cukrot,
3 kanál lisztet
jól keverj össze, pl. egy mikrózható bögrében. Nekem ezekkel az arányokkal túl híg, így kicsit több lisztet szoktam tenni bele (de majd úgyis látni fogod, jó-e az állaga, és aszerint rakj bele, ami még kell). Addig süsd, míg kicsit meg nem duzzad (1-2 perc). Ha nem vagy benne biztos, hogy kész-e, szúrj bele egy villát (ha ráragad, akkor még nyers). Egy pici nyersség viszont nem árt a tetején, csokikrémnek tűnik :D. Ha kakaó nincs, az nem olyan nagy gond, próbáltam anélkül is, és nem rossz. Fel lehet dobni gyümölccsel vagy lekvárral is, ha esetleg van otthon.
1 kiló rízs: 300
1 kiló pulykaszív jól befűszerezve: 450
Össz: 750 forint de viszont 2 kiló kaja :D
Tudok egy speckó kaját, ez olyan szilvásgombós feeling, de nem az:
- kukoricadara
- zsemlemorzsa
- tejföl
- cukor
1.) a kukoricadarát megfőzöd (2/3 dara, 1/3 víz arányban) keményre, kicsi só is mehet a vízbe.
2.) a zsemlemorzsát megpirítod kis olajban aztán kiveszel egy kanál kukoricadarát és a zsemlemorzsában belehempergeted
3.) az így elkészült gombócokat tányérba rakod
és leöntöd cukros tejföllel
(+ mazsolát is nyomhatsz a tetejére)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!