Mit csináljak a megpuhult befőttből?
Örököltünk kb. 25-30 üveg meggy és cseresznye befőttet. 2006-osak. Kibontottunk párat, nagyon finomak, de minden gyümölcs szinte krémszerűen puha. Gondoltam megcsinálom lekvárnak, de nem tudom hogy kell. Leírnátok a módját?
(Vagy esetleg dobjam ki az egészet?? :-( )
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én csak azt nem értem hogy mért kell elrontani ha finom:S
De ha minden áron lekvárt akarsz belőle csinálni akkor öntsd le a levét szépen törd össze a gyümölcsöket(persze ha kell magozd ki) és főzd sűrűre folyamatos kavargatás mellett aztán ha úgy gondolod hogy elég sűrű tegyél hozzá egy kevés cukrot és még főzd vagy 10-15 percig aztán mehet az előmelegített üvegekbe(hogy el ne pattanjon a forró lekvártól) aztán szépen csomagold be a még forró üvegeket valami rossz takaróba, kabátba, dunyhába és hagyd állni két napig ha lehűltek kiveheted ennek nem szabad hogy baja legyen! De én továbbra is azt tanácsolom hogyha nincs semmi bajuk és finomak akkor inkább használjátok fogyasszátok egészséggel mert annak akár még 2-3 évig sem lesz semmi baja!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
" pálinka főzéshez, nagyszerű alap a befőtt"
Ha tartósító van benne akkor nem!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!