Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak a megpuhult...

Mit csináljak a megpuhult befőttből?

Figyelt kérdés

Örököltünk kb. 25-30 üveg meggy és cseresznye befőttet. 2006-osak. Kibontottunk párat, nagyon finomak, de minden gyümölcs szinte krémszerűen puha. Gondoltam megcsinálom lekvárnak, de nem tudom hogy kell. Leírnátok a módját?

(Vagy esetleg dobjam ki az egészet?? :-( )


2010. máj. 25. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg cukor nélkül kifőzni lekvárnak egy fazékban,de beteheted a sütőbe is alacsony hőfokon. Időnként megkevered,és ha a levét elforrta,akkor kész a lekvárod.
2010. máj. 25. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj venni gyümölcsfixet , hátha segit és lekvár, vagy jam lehet belőle, pillanatok alatt meg van. Ha ez nem jó, add oda apukádnak, használjátok fel a pálinka főzéshez, nagyszerű alap a befőtt.
2010. máj. 25. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gyümölcslevesbe is mehet egy adag. Vagy lefagyasztod és jégkásaként.
2010. máj. 25. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem hogy mért kell elrontani ha finom:S

De ha minden áron lekvárt akarsz belőle csinálni akkor öntsd le a levét szépen törd össze a gyümölcsöket(persze ha kell magozd ki) és főzd sűrűre folyamatos kavargatás mellett aztán ha úgy gondolod hogy elég sűrű tegyél hozzá egy kevés cukrot és még főzd vagy 10-15 percig aztán mehet az előmelegített üvegekbe(hogy el ne pattanjon a forró lekvártól) aztán szépen csomagold be a még forró üvegeket valami rossz takaróba, kabátba, dunyhába és hagyd állni két napig ha lehűltek kiveheted ennek nem szabad hogy baja legyen! De én továbbra is azt tanácsolom hogyha nincs semmi bajuk és finomak akkor inkább használjátok fogyasszátok egészséggel mert annak akár még 2-3 évig sem lesz semmi baja!

2010. máj. 25. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

" pálinka főzéshez, nagyszerű alap a befőtt"


Ha tartósító van benne akkor nem!

2010. máj. 25. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Csöpögtesd le a gyümölcsöket. Turmixold össze. Veszel 3:1-ben vagy 2:1-ben gyümölcsfixet, de csak a fele cukrot tedd bele mint amit ír a csomagolás, mert a gyümölcsöd már így is édes. Az útmutató szerint elkészíted. Én már csináltam meggy cseresznye vegyeset, de külön külön is finom lesz.
2010. máj. 25. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Valószínűleg az egyszerűbb változatot fogom megpróbálni, a fixeset.
2010. máj. 25. 21:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!