Tavaly sok lett a szilvalekvárom, és a szilvabefőttem megpuhult, lehet belőle szörpöt készíteni?
Figyelt kérdés
2009. jún. 24. 10:42
1/2 anonim válasza:
A szilvalekvárnak nem lesz semmi baja, évekig is elállhat a polcon, legfeljebb jobban besűrűsödik. Jól lehet buktába, gombócba tölteni. Szilvabefőttből nem tudsz szörpöt varázsolni, mert ez két különböző tartósítási eljárás. De készíthetsz belőle dzsemet: kimagozod a befőttet, odateszed befőzőcukorral és addig főzöd, amíg a habját elfővi, persze állandóan keverni kell (kb 3/4 óra). Kitöltöd üvegekbe, lezárod és kész. Ez nem lesz annyira sűrű mint a lekvár, inkább kicsit zselés állagú lesz. Nem kell tartósító, mert a befőzőcukorban már benne van és nem kell dunsztolni sem. 1 kg tiszta befőtthúshoz elég 20-25 dkg cukor, mert a befőtt is cukrozott volt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, átfőzöm a befőttet dzsemnek, Éva
2009. jún. 25. 06:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!