Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bőrös-malac húst / 1 kg / meg...

Bőrös-malac húst / 1 kg / meg lehet egyben sütni? Milyen formában?

Figyelt kérdés
Eddig mindig viszonylag vékony szeletben vettem, de ez most egy nagy szelet, nem akarom szétcincálni, csak félek, hogy nem sül át rendesen. Hogyan készítsem el?
2008. okt. 19. 20:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én a következőképpen szoktam:

A malac bőrös felét bevagdalom kb. 2 cm-ként, egy nagy lábasban amibe belefér zsírt olvasztok (lehet olaj is, csak akkor később nem lesz finom zsíroskenyérnek való), és ha már jó forró, akkor minden oldalát 1-2 perc alatt hirtelen barnára sütöm. Ekkor felöntöm vízzel, és megfűszerezem (só, bors, vegeta ízlés szerint), dobok mellé 5-6 gerezd fokhagymát, egy egész vöröshagymát, egy paprikát, és egy paradicsomot. Lefedve közepes lángon megpárolom (kb. 1-1,5 óra). Ha megpuhult zsírjára sütöm. Aki ropogósan szereti még sütheti picit. Szeletelés előtt kicsit hűteni kell. A megmaradt zsírt leszűröm, kenyérre kenve nagyon finom!

2008. okt. 19. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kb igy szoktuk, csak mi elore befuszerezzuk. Mi is beirdaljuk, aztanh johet a fuszerezes, majd zsirt es 1-2 deci vizet vagy sort teszunk a kacsasutobe (csopogtetos teteju fem suto edeny)bele a hust es lefedve megsutjuk. Mi is teszunk bele sok hagymat, fokhagymat, paradicsomot es paprikat. A vegen a fedot leveszep, hogy jo pirosra suljon.
2008. okt. 20. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!