Hogy szeditek le a főtt tojásról a héját, hogy egyben maradjon?
Figyelt kérdés
Nekem valahogy mindig lejön a tojás fehérjének egy része is a héjával, és így csúnya is lesz meg dobhatom ki azt a részét. Ti hogy szeditek le hogy a tojás egyben maradjon?2010. nov. 1. 10:21
2/11 anonim válasza:
Egyszerű trükk: amint lefőtt vizet kiönteni, hideg vizzel csurig önteni.
3/11 anonim válasza:
Fözés elött tüvel meg bököm a csücskén.Sós vízbe fözöm,simán lejön.
4/11 anonim válasza:
A tojás frisseségétől függ, hogy mennyire könnyű megpucolni. Ha akkor szedted ki a tyúk alól, akkor nincs a világon olyan trükk, amivel sikerül egyben tartanod. Minél régebbi (már persze nem a zápra gondolok itt :) :) ), annál könnyebb a héj leszedése.
Egyébként én mindig úgy csinálom, hogy ha megfőtt, akkor azonnal jéghideg víz alá teszem, jól lehűtöm, és utána pucolom.
5/11 anonim válasza:
Hideg vizbe kell feltenni.Ha fellforrt, és egy perce főtt, utána meg kell szúrni egy hegyes kis késsel, óvatosan, hogy csak megrepedjen. Utána még főzés 4-5 percig. Majd hideg vizben lehütés . Kis kanállal körbe veregeted, és óvatosan leszeded a héját. Vendéglátós módszer. A repedésen beszivárog a viz a héj és a fehérje közé, és leválassza őket egymástól.
6/11 anonim válasza:
A tűs, és a megrepesztő módszer a tuti, mert tényleg az a lényeg, hogy elváljon a fehérje hártya és a tojáshéj.
7/11 anonim válasza:
En ugy csinalom, hogy nyakonontom hideg vizzel majd egy kes tompabb felevel korbeutogetem, hogy jol megrepedezzen a heja, majd a ket tenyerem koze veszem es kicsit nyomva gorgetem egy picit, igy az a belso hartyas reteg elvalik magatol a feherjetol viszont a hej meg hozzatapad, igy a belso hartyat ugy ahogy van le lehet huzni. Nem csinal koszt, teljesen tiszta lesz es magabol a tojasbol nem jon le semmi:)
8/11 anonim válasza:
én úgy, hogy a lábost, amiben megfőtt a tojás, azt benyomom a hidegvízcsap alá, és úgy tisztítom, hogy közben folyik rá a hideg víz. Simán lejön a héja.
9/11 anonim válasza:
Sok sót rakok a vizbe egyfelöl,másfelöl meg mikor megfőtt a tojást megkocogtatom minden oldalról és a tenyeremben hengergetem,úgy mint mikor a bottal tüzet csiholtak,és igy szépen letud jönni a héja!
10/11 anonim válasza:
Sós víz,tíz perc forralás,rögtön hideg víz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!