Egy olcsóbb fajta kávéfőzőben, hogy csináljak finom kávét?
Ja, és hivatalosan 6 gramm kávéhoz fél dl víz kell. Ez a sima presszókávé.
Egyébként ha újra lefőzöd a már egyszer használt kávéőrleményt, akkor egy igazán híg kávét kapsz. Régen így itták különben a délutáni kávét, reggel erőset készítették, hogy bírják a napot, majd délután ugyanazt lefőzték, mert estig már sokkal kevesebb koffeinre volt szükség. De azért kellett :)
"fel lehetne használni az egyszer már használt kv örleményt mégegyszer"
Jajj istenem. Te amiatt nem főzöl finom kávét, mert sóher vagy.
Aki finom kávét szeretne, az ne sajnálja a frissen darált kávét. A zacc újra lefőzése meg eszébe se jusson!
Pontosan mi az a kávéfőző?
A nők ott rontják el a szarvasi elektromos főzőt, hogy soha nem tunkolják tele rendesen kávéval, nem nyomkodják le, és nem a betett kávénak megfelelő mennyiségű vízzel öntik fel, hanem sokkal többel. Ha nincs megtömve akkor átmossa a zaccot a szűrőn, ha sok a víz, akkor meg értelemszerűen egy lóhúxy lesz belőle.
Kotyogósnál is fontos a megtömés, ÉS kis lángon kell főzni. Ha eleve meleg vizet öntesz bele akkor nagyon hamar kész, mert az alutömbben levő hideg víz felmelegítése nagyon sok ideig tud tartani. kis lángon nem fog kifutni a végén, nem égeted meg.
6 gramm kávé/fél deci víz? Nagyon köszi, most már ezt is tudom!
Én tömőspárti vagyok, persze nem azt értem, hogy betonkemyényre összezömíteni, csak simán fullra kell pakolni és a kanállal picit síkbatömöríteni, hogy a felső szűrő a helyére kerülhessen. De szellősen semmiképpen nem jó a kávé benne, akkor csak kavarog ott és átmossa a szűrő rácsain, míg tömve ezt nem tudja megtenni, a víz pedig mindenképpen át fog menni, mert átnyomja a gőz.
Filteres kávéfőzőben nem lehet presszókávét csinálni, csak amerikai hosszúkávét
Aki meg dallmayr-t filteresben akar lefőzni, az szimplán hülye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!