A fokhagyma és a só között van valami reakció?
Figyelt kérdés
Anyukám arra lett figyelmes,hogy egy majdhogynem sótlan ételbe,miután fokhagymát tett,erősebb lett a sós íz.Ennek mi áll a hátterében?Egyáltalán valós-e ez a jelenség?2017. aug. 9. 21:03
2/3 anonim válasza:
A reakció nem a só és a fokhagyma közt zajlik, hanem a nyelved ízlelőbimbói által az agyadba küldött jelek közt.
Vannak úgynevezett ízfokozók.
Például a nátrium glutamát ilyen.
De az édességekbe is teszünk egy csipet sót. Hogy "kihozza" az ízeket. Ott a só az ízfokozó. A fokhagyma is ilyen. Általában keveset alkalmazunk belőle, és a többi íz hatását fokozza. A kínai édes savanyú mártásban az édes és a savanyú íz hatását is fokozza a fokhagyma.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ 2. Mostmár ezt is tudom:)
2017. aug. 10. 11:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!