Céklasalátát télire?
Végre rátaláltam a mi szájízünknek tökéletes céklasaláta receptjére! Szeretnék télire eltenni,de a recept a "frissfogyasztós" változat,mit javasoltok,hogyan tartósíthatnám?
Elég csupán egy kis nátriumbenzoát a tetejére?Vagy keverjem bele a lébe?És ha igen,mennyit?Hány liter léhez mennyi Na-benzoát kell,hogy tuti ne menjen tönkre?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én ugyanúgy készítem, mint nyáron, azonnal csavaros fedelű üvegekbe töltöm és lezárom.
Nem teszek bele semmiféle tartósítószert és sosem romlik meg.
Bocs, de szerintem a cékla tipikus őszi-téli gyökérzöldség.
Egész télen kapható, nem is drága, szerintem felesleges júniusban télire eltenni.
Persze, csak a privát véleményem, a döntés a tiéd.
Nem most szeretném eltenni,még kicsit később.
Az őszi-téli időszakban egyéb elfoglaltságom lesz,jó lesz,ha csak úgy lekaphatom a polcról a fincsi céklát.
Is. :)
Nálunk nincs olyan hely, ahol tárolni tudnék céklát.
Ezért szoktam üvegbe is eltenni.
Nem is kell tárolni, mindig lehet kapni, és bármikor tud az ember csinálni céklasalátát, főleg, ha egy jó receptre lelt.
Amúgy az üvegek is elég sok helyet elfoglalnak, szerintem :)
De természetesen a döntés joga a kérdezőé, ha télire akar eltenni üvegekbe, akkor tegyen úgy.
Kedves kérdezö: az elsö válaszoló vagyok és megválaszoltam a kérdésedet!
Ha tisztán dolgozol, akkor semmiféle tartósítószer nem nem kell bele, csavaros tetejü üvegekben hüvös helyen eláll akár egy évig is - csak 3-4 hónap után már nem igazi az íze, kezd megváltozni, de addig ugyanolyan, mint a frissen készített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!