Milyen ételeket tudnátok, amihez nem kell tűzhely, de főtt ételként készíthető (pl. mikróban vagy bárhogy, amihez nem kell tűzhely)?
Ha héjában berakod a burgonyát és lefeded ételfedővel akkor kb. 10-12 perc alatt megsül. Ha kihűlt meghámozod. Közben lilahagymát besózol, és ha veszel fincsi szalonnát, házi kolbit, akkor az is felszeletelve a mikróban kicsit átsütöd. Pár perc és nagyon fincsi. Ez egy ötletnek lehetőségnek jó.
Zacskós rizst is főzhetsz mikróban, ahhoz keverhetsz zöldséget, és/vagy csinálhatsz hozzá a mikróban pörkölt alapot, hiszen ahhoz csak a hagymát kell megirítani egy picit, majd prospaprika, utána felöntöd vízzel és még virslit is vághatsz bele. Aztán tálalod a rizzsel, bár akkor a rizshez én nem tennék zöldséget. De ha előtte való nap főzöl valamit akkor a köv. nap még azt megehetitek. A szomszéd biztosan megengedi hogy a hűtőbe betegyetek egy fazék kaját. Mondjuk töltött káposztát. És akkor már csak a felújítás két napjára kell mikrózni a kajákat. De ha virslit főzöl a mikróban és azt bevágod és teszel sajtot a közepébe az is fincsi. Ehetitek kenyérrel. Tudom az nem annyira nyomós kaja, de azért meleg. Illetve főzhetsz cukorborsó főzeléket is, vagy krumpli főzeléket. Szerintem ezeket lehet mikróban is készíteni. De én nem szoktam sűrűn főzésre használni a mikrót inkább csak melegítésre. Viszont amiket írtam azokat már én is elkészítettem mert nálunk is volt lakás felújítás. Sok sikert, és sikeres lakásszépítést kívánok.
Köszi szépen :-)
A szüleimnek pont így az iskolai szünet idejére (ami nekem már nincs) sikerült megbeszélni a mesterrel, ráadásul nemrég derült ki, hogy anyukám húga is most fog jönni külföldről, csak nehezen érti meg, hogy "nem tudjuk, hogy fognak elférni +ketten a kisfiával", na, de valahogy megoldjuk, majd beállítjuk őket főzőcskézni :-D
Szia!
Amikor felújították a konyhánkat ("tetőtől talpig"), mi a következőket alkalmaztuk:
1 db szeletsütő (goffri vagy melegszendvics sütő
néhány hőálló műanyag edény,
1-2 fazék
1 db gyorsmelegítő
Ezekkel mindent el tudsz készíteni, sőt így zsírmentesebben tudsz főzni, sütni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!