Hogyan készíthető szűrt szamócalé házilag? S O S!
Érik az szamóca. Szeretnék megtudni olyan eljárást, ahol a szamócából szűrt levet kapunk és esetleg a visszamaradó gyümölcshúst le lehetne aszalni (nem kellene kidobni).
Tavaly készítettem cukoroldatban (már nem emlékszem mi az eljárás neve), de idén túl drága a cukor, és egyébként is csak a maga természetességében szeretném tartani az ízeket.
Ja, és a fiam a imádja szűrt gyümölcslevet, de csak a szűrtet.
Hogy aszalható hogy marad, azt nem tudom, de szerintem passzírozd le az epret, aztán szűrd le valamilyen sűrű szűrőn. Ha maradna benne túl nagy darab, ami a fiadnak nem tetszik, azt ülepítsd és majd te megiszod.
A gyümölcshúst meg pl. le lehet fagyasztani, és akár később is nagyon finom turmix lesz belőle, vagy eperkrém alapjának is jó.
Én gyümölcscentrifugával kinyerném a levet szűrőpapíron átszűrném, a maradékból meg lekvárt főznék.
Vagy kipréselheted gyümölcspréssel, és ugyanez.
Amúgy szerintem az eljárást amit keresel marinnálásnak hívják.
A gyüm. centrifuga jó ötlet. A visszamaradt anyagot meg turmixold, és fagyaszd le. Jól jöhet még turmixokba, házi sütibe, vagy fagyiba. esetleg már gyümölccsel keverve vegyes lekvárnak még befőzheted, hisz mindjár itt a cseresznye szezonja!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!