Hogyan kell készíteni zöldséglevest (lehető legolcsóbban)?
Én így szoktam:
2-3 db répa(nagyságtól függ)
1 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé(nem a lila)
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát, pirospaprika, pici olaj, víz
Meghámozod a zöldségeket, megmosod, felszeleteled őket, kivéve a hagymát, fokhagymát, mert azokat csak megpucolod, megmosod.
Kevés olajba belerakod az ÖSSZES zöldséget, öntesz rá 2 dl vizet, lassú tüzön párolod(kb 10 perc). Majd teszel rá egy kávéskanál pirospaprikát, sót, borsot, delikátot ízlés szerint és felöntöd vízzel. Majd főzöd, kóstolod, ha kell újra ízesíted.
Közben egy másik fazékban kifőzöl egy csomag levestésztát(kiskocka, zabkocka, eperlevél).
A többi zöldség opcionális, tehetsz bele petrezselyemzöldet, zeller zöldjét, zellergumót(ezt nem vágom össze) ill. lehet bele zöldborsó, karfiol... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!