Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van olyan étel amit mindig...

Van olyan étel amit mindig elrontotok?

Figyelt kérdés
tapasztalat csere miatt irtam ki a kérdést.. én szinte mindent föztök, minden finom is, de az egyetlen a cukorborso fözelék, amit hiába habarok vagy rántok be mindig hig marad. a többi fözi nem..
2010. máj. 13. 20:59
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

igen a gőzön főtt galuska.

ugye elvileg konyharuhára és tetejére fedőt h a gőz maradjon de kemény marad nem nagyon változik.. élesztővel is kisérlezetem párom nagyuja szt megkell főzni de ugyse volt jo sőőt.. szoval nekem nagy magy a sok kis habkönnyű golyó

2010. máj. 13. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

hát rakj bele 2x annyi lisztet mint amennyit alapból raknál :)


én a tejbegrízzel vagyok így, mindig híg, aztán még öntök bele búzadarát, végül csak jó lesz, meg a fele csomós :)

2010. máj. 13. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 A kérdező kommentje:
A tejbedarár5ol azt hallottam hogy akkor kell beletenni a tejbe a darát mikor meleg a tej, nem kell megvárni hogy forrjon, mert akkor nem lesz csomos, de a mértékkel én is bajban vagyok. az enyémet késsel villával lehet enni, ha a párom fözi akkor meg jo..
2010. máj. 13. 21:19
 4/26 anonim ***** válasza:
82%

A tejbegríznél az arány: ahány dl tej annyi csapott ek búzadara.


Nekem a "mumusom" a sajtkrémleves. Mindig kicsapódik a sajt és nem olyan egynemű. Ízre jó, de kinézetre....

2010. máj. 13. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

ahja, lehet


és a piskóta nekem mért lesz lapos, mint egy pizza? :)


Úgy csinálom, hogy turmixgépbe bele tojásfehérjét, cukrot, aztán tojássárgáját, végül lisztet, meg sütőport, majd kivajazott tepsibe öntöm.


Aztán beledobálok cseresznye darabokat (befőttet)

, vagy csináltam már ananászosat is.


Végül olyan lett, mint az ananászos pizza.

Ilyen lapos kemény izé.

Hát megettük, de nem ilyet akartam :)

2010. máj. 13. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy csinálom, hogy turmixgépbe bele tojásfehérjét, cukrot, aztán tojássárgáját, végül lisztet, meg sütőport"


Hát ne így csináld! Jobb, ha a tojasfehérjén kívül mindent összekeversz, aztan a fehérjét külön felvered, és nagyon óvatosan, hogy ne törjön, lassanként hozzákevered a többihez, és mikor homogén lesz, akkor teszed a sütőbe. Mindjárt másképp fog kinézni, hidd el!

2010. máj. 13. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
85%

"Nekem a "mumusom" a sajtkrémleves. Mindig kicsapódik a sajt és nem olyan egynemű. Ízre jó, de kinézetre..."


Próbáld meg fakanál helyett kézi habverővel kevergetni, mintha tényleg tojáshabot akarnál felverni!

Nekem így soha nem csapódik ki a sajt.

Sok sikert!

2010. máj. 13. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim válasza:
79%
na 3x csináltam már joghurttortát (piskóta nélküli), de mindig a fagyasztóban kötött ki, mert hát ... nem szilárdult meg. de nagyon finom a joghurtos jégrém, csak nehéz kiszedni a tálból
2010. máj. 13. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim ***** válasza:
79%

Nekem a prézli ilyen. 99%, hogy odaégetem.

Meg a madártejben a hab, az is mindig összeesik:(

2010. máj. 13. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

"Meg a madártejben a hab, az is mindig összeesik"


A fehérjét akkor verd fel, mikor jó hideg. Pici sót, sőt néhány csepp citromlevet is tehetsz bele a felverés előtt, jobban fog sikerülni, és az íze is jobb lesz!

Na és persze a habnak olyan keménynek kell lennie, hogy a fejed fölé tartott, megfordított tálbol sem eshet ki!

2010. máj. 13. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!