Van olyan étel amit mindig elrontotok?
igen a gőzön főtt galuska.
ugye elvileg konyharuhára és tetejére fedőt h a gőz maradjon de kemény marad nem nagyon változik.. élesztővel is kisérlezetem párom nagyuja szt megkell főzni de ugyse volt jo sőőt.. szoval nekem nagy magy a sok kis habkönnyű golyó
hát rakj bele 2x annyi lisztet mint amennyit alapból raknál :)
én a tejbegrízzel vagyok így, mindig híg, aztán még öntök bele búzadarát, végül csak jó lesz, meg a fele csomós :)
A tejbegríznél az arány: ahány dl tej annyi csapott ek búzadara.
Nekem a "mumusom" a sajtkrémleves. Mindig kicsapódik a sajt és nem olyan egynemű. Ízre jó, de kinézetre....
ahja, lehet
és a piskóta nekem mért lesz lapos, mint egy pizza? :)
Úgy csinálom, hogy turmixgépbe bele tojásfehérjét, cukrot, aztán tojássárgáját, végül lisztet, meg sütőport, majd kivajazott tepsibe öntöm.
Aztán beledobálok cseresznye darabokat (befőttet)
, vagy csináltam már ananászosat is.
Végül olyan lett, mint az ananászos pizza.
Ilyen lapos kemény izé.
Hát megettük, de nem ilyet akartam :)
"Úgy csinálom, hogy turmixgépbe bele tojásfehérjét, cukrot, aztán tojássárgáját, végül lisztet, meg sütőport"
Hát ne így csináld! Jobb, ha a tojasfehérjén kívül mindent összekeversz, aztan a fehérjét külön felvered, és nagyon óvatosan, hogy ne törjön, lassanként hozzákevered a többihez, és mikor homogén lesz, akkor teszed a sütőbe. Mindjárt másképp fog kinézni, hidd el!
"Nekem a "mumusom" a sajtkrémleves. Mindig kicsapódik a sajt és nem olyan egynemű. Ízre jó, de kinézetre..."
Próbáld meg fakanál helyett kézi habverővel kevergetni, mintha tényleg tojáshabot akarnál felverni!
Nekem így soha nem csapódik ki a sajt.
Sok sikert!
Nekem a prézli ilyen. 99%, hogy odaégetem.
Meg a madártejben a hab, az is mindig összeesik:(
"Meg a madártejben a hab, az is mindig összeesik"
A fehérjét akkor verd fel, mikor jó hideg. Pici sót, sőt néhány csepp citromlevet is tehetsz bele a felverés előtt, jobban fog sikerülni, és az íze is jobb lesz!
Na és persze a habnak olyan keménynek kell lennie, hogy a fejed fölé tartott, megfordított tálbol sem eshet ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!