Hogy lehet legkönnyebben megpucolni a kemény tojást?
Én kipróbáltam, működik. Azóta én így pucolom:
Sehogy. A szerencsén múlik. Illetve, hogy milyen éppen az adott tojás.
Én mindig ugyanúgy csinálom (hideg vízbe teszem utána, sót teszek a főzővízbe) mégis mindig teljesen máshogy sikerül. Van, amikor teljesen könnyen lejön nagy darabokban, vagy, amikor meg össze-vissza apró darabokra törik és alig jön le.
Ezt a vízben rázogatós módszert egyszer próbáltam, pechemre pont olyan tojással, aminek teljesen az alján volt a sárgája, szinte semmi fehérje nem borította, szét is ázott a vízben az egész.
Ma jó régi tojásokat főztem, és gyönyörűen lejött a héja.
A rázogatós nekem sem jött be, minden alkalommal összetört a tojás is, és vizes-tojáshéjas cafatok maradtak csak belőle. A hideg vizes variáció sem jön be mindig, így lehet benne valami, hogy friss tojással nem működik.
Köszönöm a válaszokat. :)
#3-as vagyok.
Évtizedek óta működik a jeges víz módszere. Ahogyan a héjában főtt krumpli héja is egyben lejön egy bemetszés után, ha jeges vízbe teszed. Ugyanígy lejön a kemény tojás héja is, pár mozdulattal.
Nem kötelező kipróbálni. De legalább ne állítsátok, hogy nincs ilyen módszer. A lepontozónak meg romoljon meg a befőttje.
Én kipróbáltam, nekem az csak max 80%-os eredményt hozott - bár eddig ez vált be a legjobban.
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, ment a zöld kéz. :)
Én a teáskanalas módszerrel szoktam csinálni, egy kis gyakorlás után még akár a friss házitojást is meglehet vele pucolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!