Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Muszáj megpucolni az almát,...

Muszáj megpucolni az almát, az almás kalácshoz?

Figyelt kérdés
most megpucoltam,mert nem mertem héjastól lereszelni. mert mi van ha keserű,vagy nehéz megrágni,és ugy nem olyan finom. csak egy ötlet volt.

2014. okt. 29. 13:30
 1/7 A kérdező kommentje:
ha kész egy pár napig lehet fagyasztóban tárolni a sutit?
2014. okt. 29. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet tárolni igen, de célszerű nem sokáig ott tartani.

Én mindig meghámozom az almát, mert nem jó, ha egy vendég, vagy akár csak én egy kis darabka almahajat húzok ki a számból. Sokat tud veszíteni így az élvezeti értékéből.

2014. okt. 29. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

NEM SIKERÜLT! :( ezt a receptet csináltam:


[link]


már az elején repedt a teteje,most ugy 15-20perc után,már meg is akar égni.. hát ezért megy el a kedvem a további probálkozásoktol..

2014. okt. 29. 15:02
 4/7 A kérdező kommentje:
ja és villanyos sutom van most, amit nagyon utálok,mert eddig még nem nagyon sikerült benne semmi..
2014. okt. 29. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Az ilyen kalácsokat nagyon lassan kell sütni, alacsony hőfokon, maximum 3-ason (nekem gázsütőm van, úgyhogy csak így tudok viszonyítani). Ha már az elején elkezdett megégni, túl meleg volt a sütő. Sajnos a kirepedést nagyon nehéz elkerülni, próbáld meg hurkapálcával megszurkálni a tetejét úgy, hogy minden réteg tésztát átszúrj, úgy könnyebben kijön a gőz és talán-talán nem reped meg annyira.

Az almát pedig lereszelés után nem árt állni hagyni, utána kinyomkodni a levét, mert ha túl nedves a töltelék, szintén könnyen kireped a tészta.


Ne keseredj el, az ilyen bejglifélék sütése nem egyszerű, ki kell tapasztalni. Néha még a gyakorlottabbaknak sem sikerül repedésmentesre. Meg azt is, hogy süt a sütőd.

2014. okt. 29. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és igen, az almát pucold meg a töltelékhez.
2014. okt. 29. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

5-ös háziasszonynak köszönöm a hasznos tanácsokat. igen,ez a recept nem irta h ki kell nyomkodni az almat, de én anélkül nem csinálom,mert igy tanultam. megcukroztam é utána,mert akkor több levet enged. :) végül 1 diós,és egy almás lett,páromnak azért izlett,de én kritikus vagyok magammal szemben. teteje száraz,beljese nekem nem elég jó(tésztája). megszurkálni elfelejtettem,pedig akartam villával. Ja és diós bejglit már évek óta készülök karácsonyra csinálni,de eddig mindig csak a boltiig jutottam el.


"Ha már az elején elkezdett megégni, túl meleg volt a sütő" nekem ez is hasznos,mert a villanysütővel nem vagyok kibékülve. pedig azt hittem jó.

2014. okt. 30. 16:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!