Mi a neve annak a marhahús fajtának amibe a T alakú csont van?
A T-bone steak minden nyelven T-bone steak.
Átlag magyar hentesnél nincs. Még "részekből" összeállítva se, mert ahhoz alapvetően másképp kell feldolgozni a marhát, ráadásul átlag hentesnél még sima bélszín is ritkán van.
Úgyhogy valami spéci helyet kell keresned, ami foglalkozik ilyen igények kielégítésével is. Ha találsz ilyet, ott ismerik ezt az elnevezést... mivel nincs más neve.
Esetleg olyat könnyebben lehet találni, hogy "L"-bone steak (nem mint ha létezne ilyen kifejezés, csak most találtam ki)
ami olyan, hogy ketté van vágva a T-steak.
Mivel gyakrabban alapból kettévágják a marhát, ezért nem lehet T-steakot vágni belőle, mert ahhoz egyben kéne hagyni a gerincet.
Úgyhogy olyat jobb eséllyel tudsz venni, hogy kettévágott T steak, és ha olyanból egymás mellé teszel kettőt, akkor kapsz egy rendes T-steakot. Csak 2 darabban lesz, ami kicsit illúzióromboló , de otthonra szerintem megteszi.
#4
Aha .. Nem.
Fény utcai piacon IS, első emelet, többek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!