Mennyire nehéz főzni-sütni?
Hát, én fiú vayok ugye anya főz rám, meg ha nincs itthon nekem úgy 1 zsemle+sajt kielégítő megoldás, ezért kérdem:'D
Igen, vanak fura szendvics kisérleteim :'D
Változó. Van sok minden, ami egyszerű, szinte bárki el tudja készíteni, az is, aki nem szokott főzni.
De vannak bonyolultabbak is.
Nézegess neten recepteket és biztosan fogsz olyat találni, amit te is könnyűnek találsz. nosalty oldalon egész jók vannak. És általában normálisan le van írva minden.
Bonyolultak is sokszor csak türelmet, sok időt kívánnak. De van olyan, amihez valóban kell gyakorlat, tapasztalat.
Engem először a paprikás krumplira tanított meg édesanyám, mert azt mondta, ha ezt tudom, azok után gyakorlatilag bármilyen pörköltet meg tudok főzni, hiszen a krumpli helyett húst rakok bele.
Ma már a sülteknél viszonylag könnyű dolgod van, hiszen belerakod a sütőzacsiba, tepsibe, és be a sütőbe!!
Vagy ha nem zacsi, akkor a pici olaj a tepsibe, rá a húsok, 1-2 korty víz és alufóliával lefedni addig párolni, míg megpuhul, utána leszeded a fóliát, és pirosra sütöd...
Tésztákat könnyű: csak megfőzöd úgy, ahogy a csomagoláson van írva, a félkész-, kész üveges mártásokat rá (bolognai, mexikói stb.), vagy éppen túrót-tejfölt-sajtot
Főzeléket majd megtanulod, amikor már olcsóbbak lesznek a zöldségek! :))
A sütés főzés nem nehéz, de kell hozzá némi affinítás is, hogy szeresse az ember.
Aki utál a konyhában lenni, annak a főzés is rémálommá válhat.
ma már minden sokkal könnyebb, mint hajdanán , kizárólag anyukánk, vagy nagymamánk mellett állva kellett megtanulni sütni főzni, és csak a figyelmünk, a memóriánk, na és a főzéshez való hozzáállás volt a segítőnk.
Persze akkor is volt mindig kitől kérdezni, amikor már önállóan sütött főzött az ember.
Sütni-főzni tanulni életfogytig lehet :D
A lényeg, hogy akard, szeresd, és menni fog.
Tök egyszerű, csak kell hozzá egy jó receptkönyv/oldal, és kísérletező kedv.
Én kb. 2 hónapja főzök - mióta összeköltöztem a párommal - ,de imádok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!