Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyire nehéz főzni-sütni?

Mennyire nehéz főzni-sütni?

Figyelt kérdés
Ilyen egyszerűbb mikrós kajákat, meg salátákat, tojásrántottát megtudok csinálni, de a bonyolultabb ételek mennyire nehezek:D?
2017. márc. 6. 18:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehezek, csak fokozatosan kell haladnod a konnyutol a bonyolultabbig. En abszolut kezdo es bena amatorkent indultam el otthonrol, mikor osszekoltoztem a parommal, es a 3 ev alatt elegge belejottem, mostmar sokmindent el tudok kesziteni finoman, receptkonyv nelkul , ill par sutit is tudok. A sutesben azert van meg mit gyakorolnom.
2017. márc. 6. 18:54
 2/15 A kérdező kommentje:

Hát, én fiú vayok ugye anya főz rám, meg ha nincs itthon nekem úgy 1 zsemle+sajt kielégítő megoldás, ezért kérdem:'D

Igen, vanak fura szendvics kisérleteim :'D

2017. márc. 6. 19:00
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Én 20 évesen költöztem el otthonról, addig nem nagyon csináltam semmilyen kaját. Utána már rá voltam kényszerülve, nagyon gyorsan sikerült megtanulni. Ma már az internet segítségével könnyű. Bármilyen recept érdekel rákereselk, kapsz egy tucat találatot, van egy csomó ami videós, tehát el is tudod lesni mit-hogy, a receptek alatti kommentekben is értékes tapasztalatok vannak. Mondom én nulla előtudással kezdtem el főzögetni, nem mondom hogy nem volt soha olyan hogy túlsütöttem vagy nem sóztam meg eléggé valamit, de soha nem landolt a kukában semmi, általában minden jól is sikerül. Csak kicsit olvasni kell előtte, egy idő után meg már menni fog magától is.
2017. márc. 6. 19:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Ugyan, attól, hogy egy kicsit szenes még simán ehető :'D
2017. márc. 6. 19:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Változó. Van sok minden, ami egyszerű, szinte bárki el tudja készíteni, az is, aki nem szokott főzni.

De vannak bonyolultabbak is.

Nézegess neten recepteket és biztosan fogsz olyat találni, amit te is könnyűnek találsz. nosalty oldalon egész jók vannak. És általában normálisan le van írva minden.

Bonyolultak is sokszor csak türelmet, sok időt kívánnak. De van olyan, amihez valóban kell gyakorlat, tapasztalat.

2017. márc. 6. 19:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak gyakorlat kérdése - meg jó, pontos recepteké.
2017. márc. 6. 19:19
 7/15 anonim ***** válasza:
62%

Engem először a paprikás krumplira tanított meg édesanyám, mert azt mondta, ha ezt tudom, azok után gyakorlatilag bármilyen pörköltet meg tudok főzni, hiszen a krumpli helyett húst rakok bele.

Ma már a sülteknél viszonylag könnyű dolgod van, hiszen belerakod a sütőzacsiba, tepsibe, és be a sütőbe!!

Vagy ha nem zacsi, akkor a pici olaj a tepsibe, rá a húsok, 1-2 korty víz és alufóliával lefedni addig párolni, míg megpuhul, utána leszeded a fóliát, és pirosra sütöd...

Tésztákat könnyű: csak megfőzöd úgy, ahogy a csomagoláson van írva, a félkész-, kész üveges mártásokat rá (bolognai, mexikói stb.), vagy éppen túrót-tejfölt-sajtot

Főzeléket majd megtanulod, amikor már olcsóbbak lesznek a zöldségek! :))

2017. márc. 7. 10:56
 8/15 anonim ***** válasza:
54%

A sütés főzés nem nehéz, de kell hozzá némi affinítás is, hogy szeresse az ember.

Aki utál a konyhában lenni, annak a főzés is rémálommá válhat.

ma már minden sokkal könnyebb, mint hajdanán , kizárólag anyukánk, vagy nagymamánk mellett állva kellett megtanulni sütni főzni, és csak a figyelmünk, a memóriánk, na és a főzéshez való hozzáállás volt a segítőnk.

Persze akkor is volt mindig kitől kérdezni, amikor már önállóan sütött főzött az ember.

Sütni-főzni tanulni életfogytig lehet :D

A lényeg, hogy akard, szeresd, és menni fog.

2017. márc. 7. 11:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Tök egyszerű, csak kell hozzá egy jó receptkönyv/oldal, és kísérletező kedv.

Én kb. 2 hónapja főzök - mióta összeköltöztem a párommal - ,de imádok. :)

2017. márc. 7. 12:13
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly költöztem össze párommal 22 évesen. Először nehéznek tűnt, sokszor kiakasztottam nagyit, hogy hogy kell jó pörit főzni apa is adott annyi receptkönyvet és mégse. Aztán mikor terhes lettem - szeptemberben -, megmakacsoltam magam, hogy márpedig csak megtanulom. Először könnyűekkel kezdtem aztán elkezdtem gastro blogokat olvasni és látta, mások milyen ügyesek a konyhában. Elkezdtem kísérletezgetni, kiírni a recepteket, csoportosítani. Ma már ott tartok, hogy mindent meg tudok csinálni, készítgetek házilag mindent amit lehet. Pl holnap hagymás rostélyost csinálok krumplipürével, gombát rántok ki és padlizsánt, a másikból pedig padlizsánkrémet kenyérre.
2017. márc. 7. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!