Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagyon unalmasan főzök. Ti...

Nagyon unalmasan főzök. Ti honnan kaptok új ötleteket?

Figyelt kérdés
Általában mindig ugyanazt csinálom.Pörkölt, sült hús, tésztás ételek. Már a párom is unja ezeket.

2017. márc. 2. 12:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
9%
Google
2017. márc. 2. 13:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Vagy tasty, vagy eszembe jut, hogy milyen alapból szeretnék ételt készíteni -> nosalty mi van a hűtődben. Vagy kitalálom. Általában ott válik unalmassá, hogy itt Magyarországon alig ismerik a fűszerezést és a szószokat.
2017. márc. 2. 13:42
 13/28 anonim ***** válasza:
76%

1. A helyi éttermek "heti menü" oldalát bedobálják a posta ládába, mert lehet elvitelre is, meg előfizetésre is... átolvasom, ha nem ismerem, rágoglizok

2. Itt olvasgatva is rengeteg olyan kaját megtanultam már, amiről korábban még nem is hallottam

3. Vagy beírod, hogy serpenyős ételek, csirkés ételek, stb. stb.

4. Amikor pl. kíváncsiságból lekértem: kínai, japán, thai, mexikói stb. egytál ételek

2017. márc. 2. 13:55
 14/28 anonim ***** válasza:
36%

Jellemző, hogy aki korrekt választ ad, azt lepontozzák, az meg, hogy nézz után itt, meg ott, az 100%-osan hasznos válasz.

Nem mintha érdekelne.

2017. márc. 2. 14:26
 15/28 anonim ***** válasza:
83%

Én a páromat kérdezem meg elsősorban, hogy mit szeretne, de zömmel nekünk is sült húsok (bár abból kismillió fűszerezéssel), tészták a favoritok, bár rakott ételeket is szívesen csinálok.

A leves az egyetlen, amit hasraütés-szerűen, vagy épp, amit megkívánok, összedobom.

2017. márc. 2. 17:23
 16/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szuperek vagytok!
2017. márc. 2. 19:02
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nethirlap.hu/fórum/család/zabalnivalok

Ebben a topikban egy nagyon jó és igen kreatív csapat beszélget főképpen főzéssel kapcsolatban, de sok minden másról is. Sok igen ínycsiklandozó fényképpel köritve. Sok ötletet vettem már tőlük, ha gondolod látogasson el hozzájuk.

2017. márc. 2. 19:08
 18/28 anonim ***** válasza:
17-es vagyok,. Látogass el...Bocs az automata kijavitoo😀
2017. márc. 2. 19:12
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem járnak különféle vegán, vegetáriánus főzőmagazinok, általában abból. Néha tévéből, ha érdekes főzőműsor megy.
2017. márc. 2. 19:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én pl sok gasztro oldalt nézek, onnan merítek ötleteket. Gondolom, kezdő háziasszony vagy, az elején én is ezeket főztem. Aztán elkezdtem kiírni egy füzetbe recepteket, most már csak csoportosítom őket: nyári és téli receptek alapján. Télen nehezebb ételeket főzök, nyáron inkább a kertben termett zöldségeket főzöm/sütöm kevesebb hússal. Pl télen gyakran sütök bőrös combot és sült oldalast egyben, párolt káposztával és hagymás törtkrumplival, csülkös bablevest ill utána lesütöm a csülköt pékné módra, kaszás levest, palóclevest kenyérlángossal, mindenféle krémleveseket, rántotthúst, vörösboros gombaragut rizzsel, bakonyi sertésragut nokedlivel, hentestokányt, borsós tokányt, vörösboros marhapörköltet juhtúrós sztrapacskával, vadast knédlivel, sztrapacskát, főzelékeket. Csülökpörköltet, székelykáposztát, pacalt, húslevest, stefániát, spagettit, milánói sertésbordát, mátrai borzaskát, halászlevet és sült harcsafilét stb Ezek tartalmas, laktató ételek mivel ilyenkor a zöldségek a gomba kivételével nagyon drágák, de a vitamint pótoljuk vérnaranccsal, almával, körtével, paradicsommal, paprikával illetve azokkal a savanyúságokkal amiket én elrakok a nyáron tartósítoszer nélkül.

Nyáron sokkal több zöldséget eszünk és kevesebbet, mert a sok munka mellett inkább a gyümölcsöket esszük pl kert kapálása közben szívesebben eszem meg egy kg cseresznyét és estére összeütök valamit, de amikor főzök, akkor van gyuvecs, padlizsános rizs, töltött gombafejek, töltött paradicsom/paprika, saláták, rakott cukkini hajók, natúr lecsó, szalonnasütés utána dinnye, bográcsozás, pincepörkölt, éttermekben is többször eszünk nyáron, rántott zöldségek, tojásos nokedli friss salátával, gyros egy átbulizott éjszaka után, rakottasok hús nélkül, könnyedebb húsos ételek csirkecombok, csirkeszárnyak, csirkemell (pl szezámmagos, kijevi), grillezések, tárcsázások, sok befőzés stb

2017. márc. 2. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!