Miért barnul be a burgonya a fagyasztóba? Többi lent
Figyelt kérdés
A mirelit hasáb burgonya elvileg elősütött és ezért nem barnul be. Én felcsíkoztam a burgonyát és zacskókba betettem a fagyóba hogy legyen készen ha kell. De mikor előveszem akkor nem olyan mint a mirelit. Süssem meg előtte félig-meddig? És utána rakjam a fagyóba?2017. febr. 13. 19:22
1/5 anonim válasza:
Nem
...
A bolti hasábburgonya elősütött, és a fagyasztás is máshogy zajlik mint otthon.
2/5 anonim válasza:
Olajban kb félig süsd meg,vagy amíg "üveges"nem lesz.Az olajat itasd le róla ha kihűlt fagyaszd le.
3/5 anonim válasza:
A polifenol-oxidáz enzimek levegő jelenlétében sötét termékké oxidálják a polifenol típusú vegyületeket. Mirelit árút viszonylag gyorsan fagyasztanak meg áramló hideg levegőáramban, ahol gyakorlatilag pár percen belül -20°C-ra hűl, ezalatt nem mennek végbe a jelzett biokémiai folyamatok.
4/5 anonim válasza:
Ha addig elösütöd, amíg látható - fehér - kérge lesz, akkor kihülés után minden probléma nélkül fagyasztható. Én sok éve így csinálom, nem feketedik meg.
5/5 Salx Narval válasza:
Tényleg jobb elősütni de azért nyersen is lelehet fagyasztani anélkül, hogy megfeketedne csak nem lehet vele tökörészni.:D Ha többet csinálsz érdemes egy tál vízbe tenni ha megpucoltad és utána darabolni majd amikor kész vagy leöntöd a vizet és mehet a fagyasztóba. Az a lényeg, hogy minél kevesebb levegő érje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!