S. O. S kenyérsütés. Dagasztás gépben, sütés sütőben, de kell még keleszteni is?
Látod, hogy nagyot nőtt-e és könnyed vagy tömör a tészta. S hallod, látod, hogy végig dagasztja (aminek semmi értelme, bizonyára nem) vagy csak egy ideig, aztán pedig melegíti - ez utóbbit még érzed is, ha megfogod...
De formázás után amúgyis összeshet kicsit, akkor még kelesztheted. Bár mi nem szoktuk. Óvatosan kivesszük az edényből (a gépet nem használjuk, amióta elromlott, rájöttünk, hogy kézzel egyszerűbb is :)), s máris sülhet. Sülés közben még picit nő s eleve nem esik össze teljesen. Nyilván kell 1-2 óra kelesztés valamikor, azt nem kerülheted ki normál kenyérnél.
Nem. Az első kelesztés után /az én gépemnél 40 perc/ a tésztát ki szoktam venni, átgyúrom, formázom, és sütőzacskóba teszem, megkenem vízzel, bevagdosom a tetejét.Huzatmentes helyen kb. 1 órát kelesztem. 220 fokos sütőbe teszem, 10 perc múlva mérséklem a hőmérsékletet 180 fokra és még 45 percig sütöm.
Amikor kész rögtön kiveszem a zacskóból megkenem vízzel és letakarom kenyérruhával.
Túl sűrű.
Egy kenyeret, ha sima élesztős is, kétszer kell keleszteni.
Egyszer dagasztás utána duplájára, utána kinyomkodod belőle a levegőt, formázod és újra keleszted.
Igen, túl sűrű, ezt a szót kerestem.
Akkor most kelesszem legközelebb vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!