A lisztet miben érdemes tárolni?
Korábban műanyag edényben volt, de idővel megbüdösödik benne, gondolom azért, mert nem tud szellőzni.
Nagyinál ilyen fém dobozban volt:
Lehet ilyet még kapni egyáltalán?
Vannak rossz minöségü müanyag dobozok - ezek azok, amik lezárva rövid idö alatt büdösek lesznek és ezekben tényleg van ártalmas anyag (lágyító), viszont a jó minöségü (persze drágább is, nem olcsó szemét) müanyag dobozok tökéletesen alkalmasak élelmiszertárolásra.
De bármilyen jól záródó fémdobozban vagy zárható tetejü üvegben is lehet ilyen élelmiszereket tárolni.
Vászonzacskóban nem igazán, mert kevés olyan hely van egy lakásban, ami elég hüvös és föleg elég száraz. Ha kicsit is párás a környezet, akkor rövid diö alatt megpenészedik minden a zacskóban.
Fém dobozban tárolom, de mindig csak egy kilót szeszek bele, (ennyi fér bele ) A minőségi műanyagtól sem félek, nagyon jól lehet bennük bármilyen élelmiszert tárolni.
A liszt valahogy megmaradt a fém dobozban, mert ezer éve megvan, és szeretem. Szitálni pedig csak sütéskor szoktam.
*** ... teszek bele...
Egyébként majdnem ugyanilyen az én fém dobozom is. Zöld csíkos, és a teteje is ilyen. Van vagy negyven éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!