Hogy kell megfőzni a tarhonyát?
Figyelt kérdés
2017. jan. 20. 15:05
1/7 anonim válasza:
Olajon meg szoktam pirítani, amíg elkezd barnulni. Majd felöntöm vízzel, sózom, és elfőzöm róla a vizet teljesen.
2/7 anonim válasza:
Zsiradékon pirítsd meg, öntsd fel 2x annyi vízzel, sózd, ha köretnek szánod. Lassan főzd, hogy ne égjen oda, időnként kavard is meg. Kis lé van rajta, fedd le, vedd le a tűzről. Ha más elképzelésed van, kérdezz tovább.
3/7 A kérdező kommentje:
És a tarhonyás húst hogy kell?
2017. jan. 20. 15:44
4/7 anonim válasza:
Pörköltes, vagy szeletes verzió?
6/7 A kérdező kommentje:
Pörköltes! 😊köszönöm
2017. jan. 20. 16:04
7/7 anonim válasza:
Hasonlóan, mint a rizst, és, ahogy a 77-es kedves válaszoló is írta. Zsiradékon addig kevergetni, míg szép aranybarna nem lesz (a fele legalább ), majd kétszeres mennyiségű vízzel felönteni. Fél kilóhoz egy teáskanál sót szoktam tenni, jól átkeverem, és fedő alatt addig párolom, míg a vizet fel nem szívta. Utána hátrateszem, és dupla konyharuhával betakarom. Ezalatt még kissé puhul, így biztos, hogy nem lesznek benne kemény szemek.
Én a kész pörkölttel keverem össze, de lehet, hogy ezért itt kapni fogok :)) nem bánom, de én így szoktam készíteni a tarhonyást húst. Sokan együtt főzik a pörkölttel, nekem egyszer leragadt, meg elázott, szóval nem jött be, de a hiba biztos bennem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!