Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell kipattogtatni a...

Hogy kell kipattogtatni a tarhonyát?

Figyelt kérdés
Kezdő főző vagyok.Tarhonyás paprikást szeretnék holnap ebédre főzni. Csak nem tudom a tarhonya tészta receptjét és hogyan kell kitapogatni?És miben kell?Kérlek segitsetek egy kezdő háziasszonynak.Köszönöm
2016. febr. 23. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lábosba zsírt teszel, mikor forró ráöntöd a tarhonyát, aztán kevergetve addig sütöd, amíg elég színes nem lesz. Ekkor mehet rá a víz meg egy kis só.
2016. febr. 23. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A tarhonyát készen vesszük, úgy mint a többi száraztésztát.

Köretként alkalmazva nem "kipattogtatni" szoktuk, hanem pici olajon megpirítani, mint a grízes tésztához a grízt.

Azután főzzük, mint a rizst.

[link]

2016. febr. 23. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt mondták házilag csináljam a tarhonya tésztát és házilag pattogassam ki.Mert a házi finomabb mint a bolti
2016. febr. 23. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Az nem fog menni. esetleg vegyél kézitarhonyát, de azt úgy kell pirítani, mint a gépi tarhonyát, és ahogy már leírták.

Zsiradékot melegítesz, abba beleöntöd és addig kevered, míg szép aranybarna nem lesz. dupla mennyiségű forró vízzel felöntöd, megsózod, átkevered és lefedve hagyod, míg fel nem vette a folyadékot.

Utána megint átkevered, hátrahúzod, dupla konyharuhával betakarod a fedőt, és kb 15-20 percig hagyod, hogy már csak a gőzében puhuljon véglegesre.

Tapasztalt háziasszonyok sem állnak neki otthon tarhonyát készíteni.

Nagyon jó minőségű 8 tojásos kézi tarhonyákat lehet kapni készen, a száraztésztáknál keresd.

2016. febr. 23. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is üzleti tarhonyát használok.

A lányom és az unokám lisztérzékeny, Nekik én készítem itthon gluténmentes liszttel. Pl. 5 tojást felütök és nagyon kemény tésztát készítek. Utána a nokedliszaggató hátoldalán lereszelem.Közben szórok rá lisztet, hogy ne tapadjon össze. Kicsit összetöröm, morzsolom óvatosan.

2016. febr. 23. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Kipattogtatni/kitapogatni???

A tarhonya egy tésztaféle, nem popcorn.

Rizshez hasonlóan kell főzni: alacsony lángos zsíron vagy olajon alaposan, egyenletesen megpirítani, majd kb kétszeres térfogatú vízzel felöntve puhára főzni.

2016. febr. 23. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kezdő háziasszonynak a legegyszerűbb bolti tarhonyát használni, így is lesz elég bajod, mire megfő (milyen a megfelelő szín, biztos nem lehet még megkavarni? stb.)


Én reszelt tésztát szoktam néha készíteni, 1 tojás + 1 ek. víz + rengeteg liszt, mert qrva kemény tésztát kell belőle gyúrni. Anyu, aki még látott háznál készült tarhonyát mesélte, hogy tán az még keményebb valamennyivel és a négyszögletes szűrő nagyobbik, csillag alakú fokán van átnyomkodva és úgy leszárítva. Irgalmatlan meló.

2016. febr. 23. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!