Főző vízbe teszel fűszert. Ha elkészült keverhetsz bele grillezett erdei gombát vagy bármilyen más grillezett zöldséget.
Keverhetsz bele reszelt sajtot.
Zöldséges rizs:
Zöld fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom, oregáno), picike olajon átsütött cukkini, padlizsán, vagy párolt zöldborsó, répa, kukorica. Ezekkel összekevered, meglocsolod olívaolajjal, teszel hozzá reszelt sajtot (füstölt, parmezán vagy bármi más). Köretnek is finom, de ha legalább a fele zöldség, akkor valamilyen salátával és sok sajttal főétel is lehet.
A zöldfűszeres, zöldséges párosítás a legjobb, de ennek hiányában szárított fűszerekkel is jó ízűvé teheted.
De egy csokor petrezselyem is csodákra képes, azt pedig lehet kapni télen is.
Az egyszerű dinsztelt hagyma is nagyon feldobja,de pl apróra vágott sütőtök kockákat is párolhatsz, vagy nyers piros kaliforniai paprikával is ízesítheted.
Bors mindenképpen legyen rajta, ha szereted.
Értem, tehát nem akarsz mellé pluszban főzni.
Akkor petrezselyem, fűszerkeverék (a halakra való nagyon jó hozzá) és sajt. Esetleg konzerv gomba, kukorica.
Edesanyam engem ugy tanitott, hogy egy kicsit elobb, finoman, megkell piritani a rizst, de vigyazni kell ne egesd oda, majd ezutan a fozo vizbe betenni, keves tengeri so, celler lapi, majd kulon elkeszitett, felvagott, gombat hozzatenni. Lehet apro kis csirkemellekkel kiegesziteni a gomba helyett.
Aki meg nem probalta, az probalja ki, eg es fold a kulombseg ha elobb megpiritod a rizset. (Nagymamam tanulta leanykoraban foszakacsoktol, olyan helyen dolgozott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!