Mondanátok olyan ötleteket amiket el tudok csomagolni páromnak reggelire?
Ne azt irjátok, hogy van két keze, csomagolja ő mert szeretem ezt én csinálni. Mostanában nem szokott reggelit vinni csak ebédet mert semmilyen ötletem nincsen már ami nem szendvics. Tizenkét órázik, vacsit már itthon eszik.
23N
Jó lenne tudni, hogy mit szeret a férjed. Azt már tudjuk, hogy a zabkását nem (ezt mondjuk meg is értem).
A szendvics a legpraktikusabb, amit el lehet csomagolni, unalom ellen meg a legjobb a változatosság. A legunalmasabb szalámis, sonkás szendvicset is fel lehet dobni egy kis tormával, vagy mustárral kikevert vajkrémmel, pár karika uborkával, paprikával, egy salátalevéllel, szeletelt kemény tojással. Vagy sajtos szendvics, rokfort, kockasajt vajjal és majonézzel kikeverve, rá egy-két szelet kemény sajt.
Házi pástétomok, szendvicskrémek, kemény tojásból, maradék sült húsból, tonhalból, szardíniából, vagy házi májpástétom.
Hideg sült, csabai karaj, vagy csirkemáj, pecsenyezsíros kenyéren, vékonyra karikázott csemegeuborkával díszítve.
Rántotta, omlett (hagymás, kolbászos, paprikás, zöldborsós, vagy gombás) két szelet kenyér között.
Szendvicsek:
Saláták (csomagolj mellé evőeszközt is persze, ha nincs a munkahelyén)
Smoothie vagy natúr joghurt friss gyümölcsökkel zabkeksszel
tortilla wrap
zöldségek mártogatóssal pl. zellerszár, paprikacsíkok, bébirépa vagy rendes répa, uborka, stb. tejfölös/kéksajtos/avokádókrémes/padlizsánkrémes, stb. mártogatóssal
Valamilyen zöldségkrémmel töltött sajttekercs, sajtos sonkatekercs
Sajnálom, hogy 0%-ban volt hasznos a válaszom :(
Én tényleg segíteni akartam, de látom, nem érdemes, ha a beszólogatók, piszkálódok választ értékelik 70-80%-osra.
Szerintem nem a kérdező 0-zott le mindenkit, hanem itt járt a nullázó nyírógép. Más kérdéseknél is a válaszokat megnyeste.
Egyébként a tésztába töltött virsli, vagy ahogy a címe írja: töltött virsli:
Lehet közülük válogatni!
Te amúgy tudod mi az a zabkása? Rengetegen nem is tudják itthon pontosan, hogy mi is az, és a müzlire gondolnak. A zabkása nagyon laktató, lassú felszívódású szénhidrátforrás. Nagyon elterjedt a diétázók körében, de 100-150 g zabból már igen férfias adagot lehet készíteni, ami egyáltalán nem 'nyúlkaja'..
Ráadásul rengeteg féleképpen fel lehet használni, nem csak vízzel felfőzve.
Itt egy könnyű recept, ami szerintem tetszene:
150-200 g zabot keverj össze 1-2 db tojással (sűrű massza állagnak kell lennie, ha túl folyós akkor értelemszerűen adj hozzá még zabot), fűszerezd (só,bors, akármi), és süsd ki serpenyőben, mint egy vastag palacsintát. Nagyon finom, kicsit olyan bundáskenyér feeling, de érdekesebb - finomabb. :)
Én soha nem értettem az ilyen kérdéseket (meg a mit főzzek ma kérdést), mert csak tudja már valaki, hogy mit szeretne enni.
Én írok pár ötletet, de légyszi ne ölj meg, mint az első válaszolót.
Nincs olyan, hogy férfi vagy női kaja.
Amiket én szoktam készíteni, ha csomagolom:
Rántott hús, egy normális felvágott (paprikás szalámi, sonka vagy bármi ehető), sajt, májkrém, ezeket zsemlébe vagy 2 szelet kenyér közé téve. (a kifli könnyen szétesik)
Egy szelet szalonna vagy bacon szalonna.
Mellé bármilyen zöldség, paprika, paradicsom, retek, jégsaláta, uborka.
Mondjuk azt nem tudom, hogy konkrétan 1 szendvicsre gondolsz-e vagy egy "bedobozolt" kajára, van-e lehetőség melegíteni?
Ha van lehetőség melegíteni, akkor hirtelen kibővül az egész, mert bár reggelire az ember nem eszik levest vagy hasonlót, de egy szelet rántott hal, vagy egy darab főtt-füstölt oldalas is tökéletes.
Illetve sokféle akár otthon is elkészíthető szendvicskrémek vannak.
Húskrém, tonhalkrém, körözött, tojáskrém, gombakrém, és így tovább.
Vannak fagyasztott hamburgerhúsok (csak ne a gagyiból vegyél), amit előző nap kisütve, akár még hidegen is 2 szelet kenyér közé tehetsz.
Ha külön lehet pakolni a kenyeret meg a többit, akkor egy sült kolbász, egy véres-májas hurka darab, főtt tojás, virsli, is okés lehet.
A zabkása normális reggeli, nem a nyulaknak való. Több százmillió "férfi" nőtt fel rajta a világon, és tovább élnek, mint ezek a nagy magyar "férfiak". Ez egy tény.
Semmi baja nem lesz a palidnak, hogyha amikor kiszolgálod reggelivel is, mert gondolom háztartásbeli vagy, néha nem fehérlisztes kenyérből falja magát teli.
Ami sokkal értéktelenebb és sokkal kevésbé is tápláló, mint a zabkása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!