A tej egészséges reggelire vagy nem? Müzlivel? Mert a testépítők szerint nem kéne enni. Olyan sokat befolyásol ha minden reggel megiszom 2-3 dl?
Na és miért mondják h nem egészséges?
Talán a zsírtartalma miatt? Mert a kálciumon és a D vitaminon kívül rengeteg fehérje is van benne, az izmok pedig fehérjéből állnak.
Azért a testépítőket én nem tartom az egészséges életmód csúcsának. Ők már ezt túlzásba viszik.
A tejről sokan mondanak sokfélét. Aki allergiás rá, az persze ne igya. Szívesen látnék egy normális, tudományos gondossággal végzett vizsgálatot, hogy van-e valami káros hatása - de ilyen a többi élelmiszerről sem készült. A salátát valahogy nem gyanúsította meg senki.
A legjobban hangzó ellenérv, amit a tej ellen hallottam, az volt, hogy nyilván egészségtelen, hiszen nem az ember számára készült, hanem a tehén borja számára. Ez viszont azért hülyeség, mert a saláta meg a csirkehús sem az ember számára készült.
Viszont a tejnek nyilvánvaló előnye, hogy változatosabb lesz tőle az étrended (hiszen ez +1 élelmiszer), és az egészséges táplálkozásnak lényeges jellemzője a változatosság. Ráadásul nem kell a fél világon keresztülszállítani, mint mondjuk a banánt (hiába táplálkozom egészségesen, ha az általam elfogyasztott élelmiszerek előállítása és szállítása során túl sok plusz környezetszennyezést okoztam, hiszen ez a szennyezés is engem károsít).
ez azt írja, hogy a tejen kívűl még kb úgy 4 dolog befolyásolja azt h beteg lesz tőle valaki vagy nem.
Harcművész szép agymosást végzett :D
Szendi Gábor egy meg nem értett orvos, aki ostobaságokat ír.
Az idősebbek napi 10-2 liter tejet ittak, sőt a csecsemőket is azzal etették. Még is egészségesebbek, mint a mostani generáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!