Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Amikor tésztát pihentetünk,...

Amikor tésztát pihentetünk, miért kell alufóliába csomagolni?

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudok olyan tésztáról, amit alufóliába kellene csomagolni... Max folpackba-abba is csak azért, hogy a hűtőben ne vegye át a szagokat
2012. febr. 6. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég, ha letakarod valamivel, hogy ne száradjon a teteje.
2012. febr. 6. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem kell alufóliába csomagolni. Ahogy a kisütéshez sem elengedhetetlen a sütőpapír, ésatöbbi, ésatöbbi.

Egyébként azért szokták letakarni, hogy ne száradjon meg, no meg ha hűtőbe teszed, akkor hogy légmentesen zárjon. De erre egy zárható tál, sőt anyukám verziója: dagasztótál a tetején tálcával ugyanúgy megteszi.

2012. febr. 6. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

valószínűleg neylonfóliáról lehet szó.


Mint a testtekercselésnél is -van, aki alufóliával ment el futóedzésre, de nagyon szúrta a gatyában :D

2012. febr. 7. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Alufóliába NEM szabad csomagolni, mert elszinezheti a tésztát.

Folpakba illetve müanyag zacskóba szokás tenni, mert az összegyüurás után pihentetni kell, és igy nem szárad ki a felszine.

2012. febr. 7. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Ha jól gondolom, akkor kelt tészta pihentetéséről van szó, ahol az élesztő egy biológiai folyamat során keleszti meg a tésztát, ehhez célszerű állandó hőmérsékletet biztosítani. Vagyis nem szabad huzatos helyes pihentetni. De egy hűvösebb vagy melegebb helységben sem. Az alufólia valamennyire segít a hőmérséklet változás csökkentésében, mint egy izolációs fólia ( ezzel takarják le a sérülteket, hogy ki ne hűljön a testük ), de igazából nem hőszigetel. Emlékszem régebben a háziasszonyok a házuk egyik legjobban hőszigetelt részébe tették pihentetni a kelt tésztás szakajtót: a vetett ágyba a dunyhák és párnák közé.

Sütéshez a hurkolt hőálló kesztyűt ajánlom: [link]

2012. febr. 7. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor pihenni, kelni teszem a tésztát, a tetejét megkenem kevés olvasztott zsiradékkal és magát az edényt takarom le amiben félre teszem melegebb helyre. Régen nem volt se folpak se alufólia és még se száradt ki a tészta. A levegőt ilyen szigetelővel nem jó elzárni a tészta élesztőtől
2012. febr. 10. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 suzy1 válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!!!

Nem kell alufóliába csomagolni, az hülyeség régen sem volt alufólia mégis finomak lettek a sütik dacára a sparheltnak, stb. Elég, ha letakarod, hogy nem száradjon meg a teteje.

Suzy

2012. febr. 14. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!