Amikor tésztát pihentetünk, miért kell alufóliába csomagolni?
Nem kell alufóliába csomagolni. Ahogy a kisütéshez sem elengedhetetlen a sütőpapír, ésatöbbi, ésatöbbi.
Egyébként azért szokták letakarni, hogy ne száradjon meg, no meg ha hűtőbe teszed, akkor hogy légmentesen zárjon. De erre egy zárható tál, sőt anyukám verziója: dagasztótál a tetején tálcával ugyanúgy megteszi.
valószínűleg neylonfóliáról lehet szó.
Mint a testtekercselésnél is -van, aki alufóliával ment el futóedzésre, de nagyon szúrta a gatyában :D
Alufóliába NEM szabad csomagolni, mert elszinezheti a tésztát.
Folpakba illetve müanyag zacskóba szokás tenni, mert az összegyüurás után pihentetni kell, és igy nem szárad ki a felszine.
Ha jól gondolom, akkor kelt tészta pihentetéséről van szó, ahol az élesztő egy biológiai folyamat során keleszti meg a tésztát, ehhez célszerű állandó hőmérsékletet biztosítani. Vagyis nem szabad huzatos helyes pihentetni. De egy hűvösebb vagy melegebb helységben sem. Az alufólia valamennyire segít a hőmérséklet változás csökkentésében, mint egy izolációs fólia ( ezzel takarják le a sérülteket, hogy ki ne hűljön a testük ), de igazából nem hőszigetel. Emlékszem régebben a háziasszonyok a házuk egyik legjobban hőszigetelt részébe tették pihentetni a kelt tésztás szakajtót: a vetett ágyba a dunyhák és párnák közé.
Sütéshez a hurkolt hőálló kesztyűt ajánlom: [link]
Csatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!!!
Nem kell alufóliába csomagolni, az hülyeség régen sem volt alufólia mégis finomak lettek a sütik dacára a sparheltnak, stb. Elég, ha letakarod, hogy nem száradjon meg a teteje.
Suzy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!