Egész tojást szeretnék lefagyasztani. Azt lehet?
Nagy eséllyel szét fog repedni a héja. Én véletlenül fagyasztottam tojást, ugyanis elromlott a hűtőnk és átvette a fagyasztó funkcióját. Mire észrevettem kb 25 tojásom kőkeménnyé fagyott és szétrepedt kisebb-nagyobb mértékben. Lehet, hogy még használható, de tekintve, hogy tojásról van szó, ami nem éppen a legtartósabb dolog, én pedig kismama vagyok, így nem mertem már használni őket, hanem kidobtam az összeset.
Ha nem repedtek volna meg, akkor talán bevállalom, de úgy gondoltam, hogy repedt héjjal amíg kiolvad folyamatosan érintkezni fog a levegővel a belseje, folyni is fog, szóval számomra nem volt a leghigiénikusabb.
Nem tudom hogy működik ez, de az én anyukám mindig lefagyasztotta a tojást, ha felmaradt... Aztán kiolvasztotta és felhasználta, nem lett tőle semmi bajunk...
Egészben sosem tette el, így nem tudom mi történik vele, de már maga a héja miatt és nem tenném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!