Ti hogyan szoktátok előkészíteni fogyasztásra a hurkát és mivel eszitek?
A hurkát soha nem fagyasztom, mert mindig frissen kappom.
Mivel a hurkát főzik, nem szükséges tovább feldolgozni, "nyersen" is mg lehet enni.
Én azér mégis szoktam megsütni úgy, ahogy írod.
Savanyú káposztával fogyasztom (kenyér nélkül).
Néhány órával fogyasztás előtt kiveszem a fagyasztóból, sütőpapirt teszek alá és betolom a sütőbe. Amikor látom ,hogy. kicsit kiolvadt, fogpiszkálókat szúrok bele. Körbe rakom félbe vágott krumplival, és 180 fokon készre sütöm. Jó féle ecetes almapaprikával, vagy csípős csalamádéval tálalom, meg friss kenyérrel. Rajnai rizling is jár mellé,egy spriccentés szódával.
Hú de éhes lettem :) Elő is veszek egy adagot, jó ez reggelire is.
A májas hurkában nincs rizs, csak máj, és azt nem szokták sütni. A bácskaiban sincs rizs, azt lehet sütni. A bolti rizses hurka valóban rizs, kevés hússal, de a jó rizses hurkában kevés rizs és sok hús van.
Fagyottan teszem a sütőbe, egy pici vizet alá, megszurkálom, a kolbászt is, ha a teteje megsült, megfordítom és készre sütöm.
azt hiszem ide illik ez a filmrészlet, igaz hurkát nem tálalnak fel benne, de sok minden egyebet igen :9
Hurka-kolbász-pecsenye, hagymás törtkrumplival, párolt káposztával, ünnepi ebéd.
Egyébként sokan szoktak azért bespájzolni a hurkából, ha rövid az idő, kikapnak a fagyóból egy adagot, és ahogy kiengedett, kész a töltelék a különböző rakott ételekbe, már csak össze kell őket rakni, és bedugni a sütőbe.
Nekem a hurkázás egy külön szertartás, szigorúan a piacon, vagy a vásárban. Ott ugye zsírban-olajban kisütik, mustárral és valamilyen csípős savanyúsággal fogyasztom.
Otthon csak akkor eszem, ha disznóvágáskor kapunk kóstolót. Van hogy megy a fagyasztóba, de nem szoktunk túl sokat várni az elfogyasztással. A sütőben tepsiben zsírban/olajban sütjük, de kis vizet is öntünk alá. Köretnek törtkrumpli vagy krumplipüré, mellé savanyú káposzta mindenképpen, ha van akkor más savanyúság is, és nekem egy kis mustár is dukál.
Az egyik barátomnak viszont van egy olyan főtt-füstölt májasa (saját recept, nem a bácskai, de valamelyest hasonló) amit hidegen kell fogyasztani, abból mindig szoktunk kapni, ha megyünk segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!