Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan szoktátok előkészíte...

Ti hogyan szoktátok előkészíteni fogyasztásra a hurkát és mivel eszitek?

Figyelt kérdés
Tehát amikor az ember vesz a boltban egy kiló jó hurkát, az ugye még nincs teljesen fogyasztható állapotban, mert nem árt kicsit megsütni zsírban, bár el tudom képzelni hogy valaki csak úgy natúr a főtt hurkát eszi, mindennemű sütés nélkül. Nos, én a sütőben szoktam megsütni a májashurkát, de előtte kiolvasztom a fagyott hurkát a mikróban, hiszen a hurkát pont azért kedveljük sokan, mert be lehet belőle spejzolni a fagyasztóban és bármikor elő lehet venni, minekutána hamar fogyasztáskész állapotba hozható ez a kitűnő magyaros eledel. Majd ha kiolvadt a hurka megszurkálom villával, mert egyébként hajlamos kiszakadni a sütőben, és akkor már majdhogynem bácskai-hurkát kap az ember, lényegében zsírban sült főtt rizst, kevés belsőséggel. Ezt elkerülendő tehát jóelőre lássuk el villaheggyel létrehozott gázcserenyílásokkal a hurkát, utána aztán egy kevés zsírt teszek a lapos lábosba, arra a hurkát, és szépen betolom a sütőbe. 4-es fokozaton szoktam sütni, ás ha az alja megpirult, akkor megfordítom a hurkákat, mivel mindig párban sütöm meg őket, nehogy unatkozzanak odent a gáztűzhely jó meleg gyomrában, így mindkét oldala szép piros lesz a hurkagyurkáknak. Aztán kiveszem a sütőből és lapostányéron tálalom fel saját magamnak :) szépen felvágom karikára egy éles késsel, és meglocsolgatom a lapos lábosban maradt sütőzsírral. Általában kenyeret pirítok hozzá, a pirítóvason, ehez a legkisebb fokozatot ajánlom, így szépen pirul a kenyér, nem ég meg, de fontos hogy ne lógjon le a széle a gázlángba. Legjobb szerintem az albán pékségben kapható magoskenyér, de tulajdonképpen a hagyományos fehérkenyér sem rossz a hurkához, ezenkívül meleg citromos teát szervírozok mellé. Egyesek kovászos uborkát, és főtt hasáb, esetleg tört krumplit fogyasztanak a hurkához, nektek mi a véleményetek erről?

2016. dec. 12. 02:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én katrikára vágva sütök ehhez a merénylethez krumplit,zsírban pirosra a családdnak
2016. dec. 12. 04:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem szerettem a sült hurkát, kolbász párti vagyok, a család azonban oda vissza van a májas illetve fekete hurkáért. Semmi extra, kenyérrel, zsemlével, savanyúsággal pl. almapaprika, vegyes vágott fogyasztják.
2016. dec. 12. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A hurkát soha nem fagyasztom, mert mindig frissen kappom.

Mivel a hurkát főzik, nem szükséges tovább feldolgozni, "nyersen" is mg lehet enni.

Én azér mégis szoktam megsütni úgy, ahogy írod.

Savanyú káposztával fogyasztom (kenyér nélkül).

2016. dec. 12. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Néhány órával fogyasztás előtt kiveszem a fagyasztóból, sütőpapirt teszek alá és betolom a sütőbe. Amikor látom ,hogy. kicsit kiolvadt, fogpiszkálókat szúrok bele. Körbe rakom félbe vágott krumplival, és 180 fokon készre sütöm. Jó féle ecetes almapaprikával, vagy csípős csalamádéval tálalom, meg friss kenyérrel. Rajnai rizling is jár mellé,egy spriccentés szódával.

Hú de éhes lettem :) Elő is veszek egy adagot, jó ez reggelire is.

2016. dec. 12. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
mar attol hiztam fel kilot hogy ezt elolvastam.
2016. dec. 12. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Én szinte mindig reggelire eszem, mert előnye hogy hamar elkészül. És ugye az ember reggel mindig siet - kivéve ha amolyan Nagy Lebowsky típus és pizsamában meg köntösben megy le hurkát venni az ABC-be.
2016. dec. 12. 07:37
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

A májas hurkában nincs rizs, csak máj, és azt nem szokták sütni. A bácskaiban sincs rizs, azt lehet sütni. A bolti rizses hurka valóban rizs, kevés hússal, de a jó rizses hurkában kevés rizs és sok hús van.

Fagyottan teszem a sütőbe, egy pici vizet alá, megszurkálom, a kolbászt is, ha a teteje megsült, megfordítom és készre sütöm.

2016. dec. 12. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

azt hiszem ide illik ez a filmrészlet, igaz hurkát nem tálalnak fel benne, de sok minden egyebet igen :9

[link]

2016. dec. 12. 08:05
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Hurka-kolbász-pecsenye, hagymás törtkrumplival, párolt káposztával, ünnepi ebéd.


Egyébként sokan szoktak azért bespájzolni a hurkából, ha rövid az idő, kikapnak a fagyóból egy adagot, és ahogy kiengedett, kész a töltelék a különböző rakott ételekbe, már csak össze kell őket rakni, és bedugni a sütőbe.

2016. dec. 12. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem a hurkázás egy külön szertartás, szigorúan a piacon, vagy a vásárban. Ott ugye zsírban-olajban kisütik, mustárral és valamilyen csípős savanyúsággal fogyasztom.


Otthon csak akkor eszem, ha disznóvágáskor kapunk kóstolót. Van hogy megy a fagyasztóba, de nem szoktunk túl sokat várni az elfogyasztással. A sütőben tepsiben zsírban/olajban sütjük, de kis vizet is öntünk alá. Köretnek törtkrumpli vagy krumplipüré, mellé savanyú káposzta mindenképpen, ha van akkor más savanyúság is, és nekem egy kis mustár is dukál.


Az egyik barátomnak viszont van egy olyan főtt-füstölt májasa (saját recept, nem a bácskai, de valamelyest hasonló) amit hidegen kell fogyasztani, abból mindig szoktunk kapni, ha megyünk segíteni.

2016. dec. 12. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!