2 kg tarját a fagyasztóból kiolvasztás után felületileg fűszerezve beraktam a forgató grillsütőbe, kb 3 óra után a felületéről szeleteket vágtam le, és nagyon rossz szaga volt a belsejének. Romlott hús?
Ne haragudj már, de hogy lehet valaki annyira rohadtul igénytelen, hogy hagyja a húst 5 napig bezacskózva büdösödni aztán megeszegeti szép lassan jó büdösen??
Akkor meg zabáljad büdösen, ha úgy szereted, csak tudnám a kérdést minek írtad ki...
Az kizárt, hogy ha a hús kedden friss volt, akkor azóta a fagyasztóban, vagy sütés közben megromlott volna. Mégis, milyen szagot érzel? Mert a romló húsnak nagyon jellegzetes, semmi mással össze nem téveszthető szaga van, ugyanígy van jellegzetes "hűtőszag", de az sem 5 nap után alakul ki.
Nem lehet, hogy egyszerűen csak a nyers, még nem kellőképp átsült hús természetes szagát érzed rossznak? Van egy finnyás unokahúgom, ő például rosszul van a nyers hús szagától, ha friss húsból készíti az ételt, akkor nem is hajlandó enni belőle.
#11 -nek. Nem vagyok egy gyakorlott főző-ember, a válásom után kerültem olyan helyzetbe, hogy : konyha
Ismét csak azt mondom, nem érdemes "adni itt a bankot" -a kimoderálás miatt nem írom le, mit gondolok az ilyenekről, mint te (kisebb betűvel sajnos nem tudtam leírni azt, hogy "te"-t). Nem szívesen dobok ki húst, főleg feleslegesen. Lehet, neked minden nagyon könnyen megy, nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy pl. 5 napig legyen hús a megvétel állapotában a hűtődben. Valószínűleg azért, mert te igényes vagy, és pl. nem szedett össze mentő - és nem azért mert részegen elfeküdtél valahol. Tudod, egyedül élek, nekem nem tud senki intézkedni a lakásomban. Szánalmas vagy. Egyéb iránt pedig az élet engem igazolt, mert élek - akármilyen húst ettem is (vagyis, ezek szerint fogyasztható volt, kár lett volna kidobni. Nem fárasztom tovább magam hülyék miatt
Passz... Akkor tudnék erre válaszolni, ha megszagolnám azt a húst :) Még ami eszembe jutott, hogy régen mondták a háziasszonyok, hogy azért büdös a hús, mert kandisznóból van. Annak is állítólag jellegzetes húgyszaga van.
Javaslom, hogy szeleteld fel, és a szeleteket alaposan süsd át fogyasztás előtt. A hőkezelés elpusztítja az esetleges baktériumokat, kórokozókat, így csökkenti a betegség esélyét, de tudni kell, hogy vannak olyan baktériumok, mint például az E. coli, amik toxinokat termelnek, és ezekre nem hat a hőkezelés.
Ha elfogadsz tőlem pár tanácsot, én is egyszemélyes háztartást vezetek, és én is nagyban szoktam venni a húst, nem szeletenként, de én úgy csinálom, hogy ha megveszek két kiló tarját, vagy karajt, akkor azt rögtön feldolgozom, felszeletelem, és adagonként fagyasztom le. Így már a szeletelés közben lehet érezni, hogy romlott-e a hús (azt vissza kell vinni, nem érdemes lefagyasztani, bár ma már nem jellemző, hogy boltban, hentesnél romlott húst árusítanának), és csak annyit veszek elő a fagyasztóból, annyit főzök, sütök meg egyszerre, amennyit egy-két nap alatt el tudok fogyasztani.
A húsokat főzve is le lehet fagyasztani. Ha veszel két kiló húst, azt még frissen megfőzöd mondjuk pörköltnek, és kábé fél kilós adagokra kiporciózód, úgy teszed a fagyasztóba. Később felmelegíted, és akár tésztával, akár rizses húsként eheted, vagy székelykáposztába, zöldségrakottasba is használhatod.
Remélem, tudtam segíteni, tudom, milyen nehéz egyszemélyes háztartást vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!