Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 2 kg tarját a fagyasztóból...

2 kg tarját a fagyasztóból kiolvasztás után felületileg fűszerezve beraktam a forgató grillsütőbe, kb 3 óra után a felületéről szeleteket vágtam le, és nagyon rossz szaga volt a belsejének. Romlott hús?

Figyelt kérdés
Vagy csak, mivel nem volt fűszerezve a belseje, azért volt kellemetlen a szaga (?) Elképzelhető, hogy amig a hús felülete süldögélt, a nagy anyagvastagság miatt a belsejét csak kevés hő érte, ami csak ahhoz volt elég, hogy a hús belül megromoljon?
2016. dec. 4. 01:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
17%

Ne haragudj már, de hogy lehet valaki annyira rohadtul igénytelen, hogy hagyja a húst 5 napig bezacskózva büdösödni aztán megeszegeti szép lassan jó büdösen??

Akkor meg zabáljad büdösen, ha úgy szereted, csak tudnám a kérdést minek írtad ki...

2016. dec. 4. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Az kizárt, hogy ha a hús kedden friss volt, akkor azóta a fagyasztóban, vagy sütés közben megromlott volna. Mégis, milyen szagot érzel? Mert a romló húsnak nagyon jellegzetes, semmi mással össze nem téveszthető szaga van, ugyanígy van jellegzetes "hűtőszag", de az sem 5 nap után alakul ki.

Nem lehet, hogy egyszerűen csak a nyers, még nem kellőképp átsült hús természetes szagát érzed rossznak? Van egy finnyás unokahúgom, ő például rosszul van a nyers hús szagától, ha friss húsból készíti az ételt, akkor nem is hajlandó enni belőle.

2016. dec. 4. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 A kérdező kommentje:

#11 -nek. Nem vagyok egy gyakorlott főző-ember, a válásom után kerültem olyan helyzetbe, hogy : konyha

Ismét csak azt mondom, nem érdemes "adni itt a bankot" -a kimoderálás miatt nem írom le, mit gondolok az ilyenekről, mint te (kisebb betűvel sajnos nem tudtam leírni azt, hogy "te"-t). Nem szívesen dobok ki húst, főleg feleslegesen. Lehet, neked minden nagyon könnyen megy, nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy pl. 5 napig legyen hús a megvétel állapotában a hűtődben. Valószínűleg azért, mert te igényes vagy, és pl. nem szedett össze mentő - és nem azért mert részegen elfeküdtél valahol. Tudod, egyedül élek, nekem nem tud senki intézkedni a lakásomban. Szánalmas vagy. Egyéb iránt pedig az élet engem igazolt, mert élek - akármilyen húst ettem is (vagyis, ezek szerint fogyasztható volt, kár lett volna kidobni. Nem fárasztom tovább magam hülyék miatt

2016. dec. 4. 15:02
 14/23 A kérdező kommentje:
#12 -nek. Rejtélyes számomra ez az egész. Tapasztalataim alapján nem gondolnám, hogy kényes lennék a normál hús-szagra, hisz az utóbbi időkben sütök - főzök húsokat. Nem csak reggel ettem belőle ma, de délben is, igaz, zsíron jól átmelegítettem/sütöttem, és így már sokat veszített abból az eredetileg (nagyon) kellemetlen szagból.És bizony jó ízűen ettem. És ezidáig semmi negatív tünet. Én azt valószínűsítem, hogy az a szag, amit éreztem, az nem volt normális - mondom, az utóbbi időkben van összehasonlítási alapom,- ezért is nem értem. Mindig tanulhat az ember valamit. Tartottam tőle, hogy megromlott valamikor - és, ugye, ha az ember romlott húst eszik, komoly baja lehet tőle. Nekem idáig még nincs - jó esélyjel nem volt romlott - akkor viszont mi lehetett az a szag (?)
2016. dec. 4. 15:11
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Passz... Akkor tudnék erre válaszolni, ha megszagolnám azt a húst :) Még ami eszembe jutott, hogy régen mondták a háziasszonyok, hogy azért büdös a hús, mert kandisznóból van. Annak is állítólag jellegzetes húgyszaga van.

Javaslom, hogy szeleteld fel, és a szeleteket alaposan süsd át fogyasztás előtt. A hőkezelés elpusztítja az esetleges baktériumokat, kórokozókat, így csökkenti a betegség esélyét, de tudni kell, hogy vannak olyan baktériumok, mint például az E. coli, amik toxinokat termelnek, és ezekre nem hat a hőkezelés.


Ha elfogadsz tőlem pár tanácsot, én is egyszemélyes háztartást vezetek, és én is nagyban szoktam venni a húst, nem szeletenként, de én úgy csinálom, hogy ha megveszek két kiló tarját, vagy karajt, akkor azt rögtön feldolgozom, felszeletelem, és adagonként fagyasztom le. Így már a szeletelés közben lehet érezni, hogy romlott-e a hús (azt vissza kell vinni, nem érdemes lefagyasztani, bár ma már nem jellemző, hogy boltban, hentesnél romlott húst árusítanának), és csak annyit veszek elő a fagyasztóból, annyit főzök, sütök meg egyszerre, amennyit egy-két nap alatt el tudok fogyasztani.


A húsokat főzve is le lehet fagyasztani. Ha veszel két kiló húst, azt még frissen megfőzöd mondjuk pörköltnek, és kábé fél kilós adagokra kiporciózód, úgy teszed a fagyasztóba. Később felmelegíted, és akár tésztával, akár rizses húsként eheted, vagy székelykáposztába, zöldségrakottasba is használhatod.


Remélem, tudtam segíteni, tudom, milyen nehéz egyszemélyes háztartást vezetni.

2016. dec. 4. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszi! - Én is azért paráztam, mert én is úgy tudtam, hogy romlás közben a húsban méreganyag termelődik, és az ellen a hőkezelés nem segít. (a baktériumokat, ilyesmit elpusztítja, de pl. 5 deka ciánt ha tenne bele valaki, főzhetném akármeddig, az cián marad - lehet, hogy rossz a példám...(?) Maradna az a verzió, hogy kandisznó. Mivel tegnap este óta már háromszor ettem belőle, és még semmi tünet. Pedig, hidd el, büdös volt. De csak akkor, amikor kivettem a grillezőből, és szeleteltem belőle. Amikor betettem sülni, akkor nem. Ilyen szagot egyébként akkor szoktam érezni, amikor egy női fenékbe beleszagolok. IMÁDOM - OTT, ÉS AKKOR. De sütni való hús esetében természetidegen. (férfiakét nem szoktam szagolgatni)
2016. dec. 4. 17:03
 17/23 anonim ***** válasza:
19%
Jah akkor te vagy az a ne fürgyé le, meg szereted ha büdös a pcsa? :D
2016. dec. 4. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
A mai világban nem szégyen, hogy valaki kétszer is meggondolja milyen ételt donbjon ki. Sok a szegény, aki nem tapasztalja saját bőrén örüljön neki, s ne bántson másokat.
2016. dec. 4. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 A kérdező kommentje:
Drága EMBER! Az relatív, hogy mi a büdös. Ami az egyik szituban a mennyország, az máskor lehet (szinte) borzasztó!
2016. dec. 4. 17:34
 20/23 A kérdező kommentje:
Szóval, nem kifejezetten a kifejezetten büdös p.pót szeretem, de a tisztának is megvan az a jellegzetes illata, ami sütni való hús esetén aggályos lehet
2016. dec. 4. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!