2 kg tarját a fagyasztóból kiolvasztás után
felületileg fűszerezve beraktam a forgató grillsütőbe,
kb 3 óra után a felületéről szeleteket vágtam le, és
nagyon rossz szaga volt a belsejének. Romlott hús?
A húsnak se nyersen se félig sütve sincs rossz szaga. Ha sütöd, olyan sincs hogy belül megromlik. :) Gyanus, hogy eleve romlott hús volt
2016. dec. 4. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérdés, hogy mióta volt lefagyasztva - ugyanis ott is meg tud avasodni a bnne lévö zsír. Ha fél évnél régebbi volt, akkor nem meglepö.
Ettöl ehetö lenne, csak nem jó az íze, azaz nem esik jól alegtöbb embernek.
Ha sütöd a húst, akkor KÖZBEN a hús belseje nem tud megromlani!
2016. dec. 4. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
3/23 A kérdező kommentje:
Köszi! Kedden vettem, és beraktam a fagyasztóba. Tegnap olvasztottam ki. Mivel nehezen olvadt, beraktam vízbe nylonzacskóstól, és ott volt 1-2 órát. Hacsak ekkor nem romlott meg. Amikor dolgoztam vele, nem éreztem semmilyen szagot. Forgattam a grillsütőben, mint a csirkét. Kb 3 óra után szeleteket vágtam le a felületéről, egyfelől, mert közben megéheztem, másfelől a forgatón maradt részt még tovább sütni (forgatni) szántam, hátha nem sült meg még rendesen a belseje. Ettem is belőle elég jól, de nagyon nem jó szag jött a belsejéből. Leírnám, hogy mire emlékeztetett ez a szag - de nem szeretnék gusztustalanságot elkövetni így írásban sem. Persze, kérésre leírom. Nem lettem beteg a hústól.
"Gyárilag" lehetett rossz, a kiolvasztás alatt sem tud 1-2 óra alatt megromlani.
Ettől teljesen függetlenül érdemes máskor úgy csinálni, hogy felhasználás előtt egy nappal a fagyasztóból át teszed a másik hűtőbe, ott majd szép lassan kienged.
De ha kedden vetted, én le sem fagyasztottam volna, hanem bepácolom, akár csak szárazpáccal, és akkor az hadd érlelődjön a rendes hűtőben szombatig.
De az esetedben minden bizonnyal romlott volt a hús, azzal utólag már nem tudtál volna semmit sem csinálni. Nem rajtad múlott.
2016. dec. 4. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
5/23 A kérdező kommentje:
Ettem belőle most reggel is (hidegen), és még nem lilul a fejem (nem tudom, mennyi idő után okoz tünetet. Most melegítek zsíron még belőle - fogyasztási céllal - de nem jó szag jön onnanfelől. Ettem én már néhány hónapja olyan csirkemellet, ami 5 napig állt a normál hűtőben vásárlás után, úgy, ahogy hazahoztam nylonzacskóban. Sütése alatt is végig rossz szag volt (meg előtte is). Aztán kis mennyiségeket ettem belőle, és mivel nem okozott tünetet, később már nagyobb mennyiségeket is - és el is fogyasztottam kb 1 nap alatt az 1 kg húst.Nem lett bajom tőle (a mentálisakat ne számítsuk ide) ffi egyedül, 60).
Szép igényes példány lehetsz.
2016. dec. 4. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem lehet hogy a jellegzetes hűtőszagot érzed? Az nem jelent romlottságot, de attól függetlenül az étel, bármilyen nem csak a hús, már ehetetlen rossz ízű.
2016. dec. 4. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
8/23 A kérdező kommentje:
Nem hűtőszag, - egyébként eszegetem, és még élek - sőt tüneteim sincsenek (már amik a hústól lehetnének). Rejtélyes. Bár én az erősen szagló csirkemellet is megsütöttem, megettem, neg. következmények nélkül. Vagy csak később hatott más formában?....
9/23 A kérdező kommentje:
Van (újabban?) egy olyan technológia, hogy valami alacsony hőmérsékleten sütnek (Pl. húst) nagyon sokáig (talán egy napig is)(valamilyen szempontból előnyös). Csak nem tudom, hogy pl. kb. 15 cm húsvastagság esetén a külseje megsül, belül pedig megromlik????? NEMTOM
10/23 A kérdező kommentje:
#6 - nak : nem érdemes csúfolódni és fölényeskedni - nekem is lehet jó tulajdonságom (legalább is papírforma szerint) - és neked is rossz. (beeeeee)
Kapcsolódó kérdések: