Forró levest a hűtőbe vagy az erkélyre?
Egyedül élek, a ház aljában van egy olcsó menüs étterem. 11-kor nyit (1-ig), akkora lemegyek menüt venni (főétel+leves), kb 11:15-kor már vissza is érek, attól függ mekkora a sor. Viszont 11:30-kor már indulok munkába, és oda csak a főételt viszem, mert levessel együtt nem bírom megenni. A leves pedig itthon marad, vacsorára. Viszont a leves gőzölög még mikor megveszem.
Hová tegyem?
Forrón a hűtőbe?
Vagy az erkélyre?
Most télen kint már talán hidegebb van, mint a hűtőben. Ugy tanultam hogy az ételeket kihűtjük mielőtt a hűtőbe rakjuk. De erre nincs időm. A lakásban viszont 23-25 fok van, és este 9kor érek haza, addig nem akarom otthagyni.
Melyik a jobb megoldás, hogy ne romoljon meg?
Biztos van jégakkud, egy pár percre tedd rá a dobozolt levest. Míg készülődsz lehűl annyira, hogy nyugodtan beteheted a hűtőbe.
Az én hűtőmben is biztonsági üveglapok vannak, tehát kizárt lenne egy ősrobbanás, még, ha forrón tennék is bele valamit. Jénait nyilván nem tesz az ember hideg felületre, mert annál előfordulhat a hősokk hatására a szétesés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!