Meggyes habost szeretnék csinálni. Nagyon jól sikerül mindég, de a hab a sütőben mindég összemegy. Van valami ötletetek mitől lehet ez? Miért nem marad szép kemény?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 25. 10:38
3/5 anonim válasza:
Igaz, van olyan recept, ahol egy "pillanatra" vissza kell tolni habbal a tetején.
Javaslom, hogy a habot (ha tojásfehérjéből csinálod és nem tejszínből) azt gőz fölött verd ki.
4/5 anonim válasza:
túl sokáig sütöd, túl nagy hőmérsékleten és/vagy nem elég kemény a hab (már ha tojáshabról van szó)
épphogy szárítani kell
5/5 anonim válasza:
ha tojashabrol van szo akkor mindenkepp jo lenne ha a habot cukorszorpel keszittened vagy eleg csak simman cukorral felverni es legtobb esetben csak a vegen tesszuk ra a sutinkre es alacsony homersekleten csak szarritani tesszuk be a sutobe. (fontos meg hogy tamaszd ki a sutot)tejszinhabot nem lehet sutobe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!